Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Béketeremtő iroda Győrött

Pereskedés helyett egyezség!!!                      Arany János u 31/a
96-528-218    30-9370-804
                             rieglera@t-email.hu

Mindenki járt már úgy, hogy egy vitát, konfliktushelyzetet nem tudott megoldani. A legtöbb esetben bíróságon végződött az ügy, hosszú évekig tartó költséges procedúra következett. Vagy örök harag és mindkét fél számára a vesztesség érzése maradt. A mai világban – különösen a gazdasági élet terén – nem szerencsés az örök harag. Különösen nem, ha a felek érdekei együttműködést követelnének. Mit lehet ilyenkor tenni?

Például azt, amit már a kínai császárok udvarában, vagy a törzsi háborúkban, a különböző kultúrák, vagy családtagok közti vitákban. Évezredek óta megoldás ilyenkor egy kölcsönösen tisztelt semleges harmadik félhez fordulni: bölcs öreghez, tanítóhoz, vagy a család barátjához. Modern korunkban ez a harmadik fél a felkészült mediátor, aki a 2003. III. 17-én hatályba lépett 2002. évi LV tv. alapján hivatalosan segíthet a konfliktusok megoldásában.

Nincs két hónapja, hogy Győrött Riegler Antal megnyitotta önálló Permegelőző, közvetítő irodáját, és máris kiderült, meglehetősen nagy az érdeklődés a „béke" iránt. A nagy számban kopogtató ügyfelek között akadt több olyan, aki az első ingyenes tanácsadást követően saját maga is meg tudta oldani a konfliktust, amibe keveredett. A nyitás óta eltelt időben már sikerrel, békével lezárult közvetítésekről is beszámolhatott a mediátor.

Az iroda forgalmán, a jelentkezők panaszai alapján jól látható, hogy milyen területeken a leggyakoribbak a problémák. Jellemzők az építőiparban a vállalkozók a megrendelők és az alvállalkozók közötti problémák. Többeknek az ipar területén akadnak vitáik. Dobogós a biztosítók és ügyfeleik konfliktusa. Leginkább a kárrendezések körüli nézeteltérések miatt keresik fel a permegelőző irodát. Befektetői szerződések, vagyonmegosztás, családi konfliktuskezelés, az üdülési joggal kapcsolatos félreértések ugyancsak jellemzőek.

Az iroda felkészült ezekre az ügyekre. Mint ahogy a jövő fontos területein jelentkezőkre is, amilyen például a környezetvédelemmel kapcsolatosan merülhet fel, mert egyre inkább vigyázunk magunkra, egészségünkre, egyre nehezebben toleráljuk, ha valaki a mai kényelméért tönkreteszi a holnap természeti erőforrásait. Az üzleti viták és konfliktusok, hagyatéki, vagyonmegosztási, polgári és családjogi, munkaügyi, kártérítési, adósságkezelési problémák legszerencsésebb megoldása lehet az, ha pereskedés, elmérgesedő jogi eljárások helyett a közös pontokat, a vállalható kompromisszumokat keresik meg a mediátor segítségével. A konkrét megegyezéseken túl az új szolgáltatás legnagyobb eredménye mégiscsak az, hogy elégedett, nagy gondjuktól megszabadult, tettre kész emberekké váltak egy hónap alatt azok, akik enélkül a lehetőség nélkül pár éven keresztül környezetüket, családjukat haraggal mérgezték volna, és jelentős anyagi veszteséggel számolhattak volna a perek végén. Van egy mondás: „Boldogok, akik tudják, hogy másoknak is lehet igaza, mert békesség lesz körülöttük." Ezen dolgozik Riegler Antal Győrött, az Arany János utcában.


Elérhetőség:
9021, Győr Arany János u. 31/A.
Tel.:  96-528-218    30-9370-804              rieglera@t-email.hu

------------------------------------------------------------------------------------

Oparis Oktatási BT.                        Szakképzések Önhöz igazítva 

• szakmai gyakorlati oktató                                   • fodrász
• hostess                                                             • kéz és lábápoló
• műkörömépítő                                                   • kozmetikus
• lótenyésztő                                                       • lovastúra-vezető
• panziós                                                             • falusi vendéglátó
• raktáros                                                            • sommelier
• masszőr                                                            • sportedző
• szállodai szobaasszony                                       • takarító
• uszodamester                                                    • vízi mentő

Győr belvárosában fekvő, felnőttképzéssel foglalkozó Oparis Oktatási és Felnőttképzési Stúdió, az iskolarendszeren kívüli, és OKJ-s valamint a Munkaügyi Központ által engedélyezett tanfolyamokat szervez. Több tanulónak adják meg az újrakezdés lehetőségét az első, vagy második szakma választásához és megtanulásához. Hiánypótló kezdeményezéseket is felvállalnak, mint pl. a szakmai gyakorlati oktatók képzését, melynek alapfeltétele érettségi és szakmunkás bizonyítvány az adott szakmakörben.

A képző intézmény fő profilja éveken keresztül a szépészeti szakmacsoportba sorolt képzések tartoztak (kozmetikus, fodrász, kéz- lábápoló és műkörömépítő, frissítő masszőr), de ma már egyre inkább szélesedő tanfolyami palettán megtalálható az igen népszerű lovastúra-vezetői, sportoktatói, sportedzői, panziós falusi turizmussal foglalkozó képzések egyaránt. Oktatói csapatuk jól képzett, a szakmájukhoz kiválóan értő pedagógusokból és szakemberekből áll. A hallgatói megelégedettséget jelzi, hogy jó szívvel ajánlják barátaiknak, kollegáiknak és hozzátartozóiknak a képzéseket! A legjobb eredménnyel végző hallgatók részére munkalehetőséget biztosít a képző intézmény, de természetesen a többi tanulónak is igyekeznek segítséget nyújtani az álláskeresésben. Az elméleti és gyakorlati képzések egy része a belvárosban zajlik, míg a külső gyakorlati helyet igénylő szakmák az intézménnyel szerződésben álló gyakorlati helyein történnek.

Bővebb információ: www.felnottszakkepzes.hu weboldalon

Elérhetőség: 06-20-952-2525  06-20-952-0305   06-30-9370-804
Oparis Oktatási BT.
9022 Győr, Liszt Ferenc utca 8.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyet játékunkon: Arthur - Maltazár bosszúja

Játsszon velünk és nyerjen mozijegyet az Arthur - Maltazár bosszúja című film premier előtti… Tovább olvasom