Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Az év újdonsága: Leonardo da Vinci repülőgépe

A Familypark 2015. március 28-tól megújulva várja vendégeit.
   
A Familypark az új idényben teljesen megújult arculattal várja vendégeit. A dinamikus, modern stílus nemcsak megjelenésében, hanem tartalmában is érződik, Ausztria legnagyobb – az osztrák-magyar határ közelében lévő – szabadidőparkjában új látványosságokkal is találkozhat.

2015-ben a Familypark ifjabb és idősebb látogatói Leonardo repülőgépén felfedezőutat tehetnek a híres feltaláló, Leonardo Da Vinci élményvilágába, valamint sétálhatnak a reneszánsz korszakot idéző Piazza da Vincin.A tervezett interaktív repülési látványosság – Leonardo repülőgépe – segítségével a vendég olyan szabadnak érezheti magát, mint a madár. Ez a szerkentyű 22 méteres magasságba repít fel, és mindenki eldöntheti, hogy ez egy izgalmas sétarepülés vagy egy vakmerő mutatvány.

„Az interaktív jellegének köszönhetően Leonardo repülőgépe nagyszámú célközönséget szólít meg. Ez a fajta sétarepülés a park fiatalabb és idősebb vendégei számára egyaránt élmény, ezáltal teljesül az a kívánságunk is, hogy az egész család számára szórakozást nyújtsunk" – mondja örvendezve az új látványosságról a park igazgató asszonya, Ulrike Müller

A kalandsziget tematikus világában a reneszánsz történelmi korszak kel újra életre. A Piazza Da Vincin Leonardo Da Vinci nyomában haladhatunk. A repülésről való álmodozás volt az egyik nagy szenvedélye. Leonardo repülőgépén lehetővé válik, hogy ehhez a vágyához egy lépéssel közelebb kerüljünk.

Leonardo repülőgépeA híres-neves német gyártó – Gerstlauer Amusement Rides – által készített látványosság főbb részei a tartóváz és az azon keresztirányban fekvő lengőkar, melynek egyik végében található a 12 egyszemélyes ülést magában foglaló gondolatartó – mindez Leonardo repülőszerkezetét formázva.

Az indulás után ez a kar a levegőbe emelkedik és a tartóváz körül forogni kezd, a gondola egészen 22 méteres magasságig repít fel, mielőtt újra a mélybe ereszkedne. Mindezt a percenként 6,5 fordulat forgási sebesség fokozza.

Az oldalsó irányítószárny segítségével minden utas saját kezűleg irányíthatja a gondoláját, valamint hangulatától és ügyességétől függően oldalirányban hintázhat akár egészen az átfordulásig, ha azt szeretné. Ennek az egyedi irányítási lehetőségnek köszönhetően Leonardo repülőgépe megdobogtatja mind az óvatos felfedezők, mind a bátrabb légi akrobaták szívét.

Piazza Da Vinci

Leonardo repülőgépe a korhűen kialakított környezetben, a Piazza Da Vincin foglal helyet. Az új látványossághoz megfelelő „díszlet" a középkori akvadukt, a mediterrán növényzet és a Da Vinci idején létező olasz városokra jellemző épületek.

Az első repülőgépen kívül még sok más találmányt köszönhetünk a mesternek. Ezek közül néhány – úgy mint a fából készült daru és a kanalas kotrógép – a Piazza körül modell formájában csodálható meg.Érdekességek a Familypark Neusiedlersee-ről

A St. Margarethen-i M. Müller Ges.m.b.H által üzemeltetett Familypark Ausztria legnagyobb szabadidőparkja. A több mint 145.000 négyzetméteren fekvő park látványosságai négy különböző témavilágba sorolhatók: élményvár, falusi porta, meseerdő és kalandsziget.

Ezenfelül a szabadidőparkban több mint 11 különféle étterem és falatozóhely található. Szezonban mintegy 160 munkatárs dolgozik a játékoknál, a vendéglátás, kertészet, műszaki feladatok és igazgatás területén. 2014-ben áprilistól november elejéig a látogatószám elérte a 496 ezer főt, valamint ez idő alatt 18.500 éves bérletet állítottak ki.

További információ: www.familypark.at

Az idény 2015. március 28-án kezdődik, és 2015. október 26-ig tart.

Nyitva tartás:

március–szeptember: 9-től 18 óráig, belépés: 17 óráig, játékok: 10-től 18 óráig

október: 10-től 17 óráig, belépés: 16 óráig, játékok: 10-től 17 óráig

Hároméves korig a belépés ingyenes!

Családi nap minden pénteken, a belépőjegy 18,50 €/fő;
nyugdíjasok napja minden kedden, 60 éves kor felett a belépőjegy csak 10,50 €/fő.
              
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudtad-e a, hogy egy steril tű 25 Ft-ba kerül...

Egy steril tű 25 Ft-ba kerül, egy hepatitis C vírussal fertőzött vagy HIV-pozitív ember… Tovább olvasom