Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Anyák napi ajándéktoplista

A legkedveltebb ajándék az anyukáknak az örök virág, azt követi az édesség.
Anyák napjára ajándékként a konyhai edény és a mindent vágó olló végleg kiszolgált - legalábbis erre a következtetésre lehet jutni a Markant  osztrák tanácsadó cég  felméréséből. Az 500 megkérdezett személy által megnevezett tíz legkedveltebb ajándék közül az első helyen a virág áll, nyomában az édesség és a vásárlási utalvány következik. 
 
A megkérdezettek 58 százaléka - ugyanannyian, mint tavaly - akar  ajándékokat vásárolni anyák napjára. Közülük 74 százalék virágot, 17  százalék édességet, 16 százalék vásárlási utalványt akar adni a  mamának, 15 százalék meghívásokkal kedveskedik majd, tíz százalék  könyvet, 8-8 százalék illatszereket és ékszereket, hét százalék pedig textilneműt fog ajándékozni. 
 
Kiderült, hogy idén várhatóan összesen 120 millió euró értékben  vásárolnak majd Anyák-napi ajándékokat, ami a Markant szerint 14  millióval elmarad a tavalyi költekezéstől, és körülbelül megegyezik  a 2003-ban erre a célra kiadott összeggel. A fejenként kiadott összeg előre láthatólag 34-ről 31 euróra csökken 2003-hoz viszonyítva.  
Idén a nők átlagosan 30, a férfiak 36 eurót költenek anyák napja alkalmából ajándékokra. Utóbbiak az ajándékozók számát tekintve is  többségben vannak: 63 százalékuk készül megajándékozni édesanyját, vagy partnerét, míg nőknél ez az arány 53 százalék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játsszon és nyerjen értékes borcsomagot!

Játsszon velünk és nyerjen értékes borcsomagot! Nem kell mást tennie, mint az alábbi kérdésre jól… Tovább olvasom