Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Antioxidánsok és szabadgyökök: harc az öregedés ellen


Az emberi test működése milliónyi , de mára már nagyrészt ismert biológiai-kémiai folyamat eredménye. Amíg ezek a folyamatok egyensúlyban vannak, addig egészségi állapotunk is kielégítő marad. A civilizációs folyamatokból illetve életmódunk változásából adódóan azonban szervezetünket egyre nagyobb környezeti terhelésnek tesszük ki úgy, hogy ez a folyamat „észrevétlen",érzékszerveinkkel nem észleljük. Az egyik felesleges teher a szabadgyökök tömkelege. De mik azok a szabadgyökök, és miért is ártanak a szervezetünknek?

Ismerje meg jobban szervezete állapotát!

Szeretne többet tudni teste működéséről?
Számítógép vezérelt állapotfelmérő eszközök kombinációjával Magyarországon egyedülálló szűrőprogramot ajánlunk Önnek!
Fájdalommentes vizsgálatunkkal információt kap jelenlegi szabadgyök terheléséről, antioxidánsszintjéről, főbb szerveinek működéséről, életkilátásairól!
A mérések eredménye alapján táplálkozási, életmódbeli útmutatóval látjuk el!
Várjuk a Városkapu Egészségcentrumban 2013 08.02-03-án!
Bejelentkezés:
Dr Salamon Attila
06/30 226 26 36


A szabadgyökös reakciók egy része a szervezet önfenntartó mechanizmusaiban is szerepet játszanak. Sejtjeink egy része azért termel szabad gyököket, hogy azok elpusztítsák a szervezetbe bejutott kórokozókat. Ha a kelleténél több szabadgyök kerül a szervezetünkbe, vagy nem adjuk meg testünknek a semlegesítő folyamatokhoz szükséges tápanyagokat, akkor az egyensúly felborul, és a szabadgyökök pusztítása már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem szervezetünk ép sejtjeit is. Számos megbetegedés kialakulásában, valamint a kísérő tünetek súlyosbodásában a szabadgyökös folyamatok jelenléte figyelhető meg. Az orvostudomány elsősorban szív- és érrendszeri betegségeket, daganatos megbetegedéseket, szem-, izületi- és idegrendszeri elváltozásokat említi meg, de más megfigyelések bizonyos fokig az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulását is a szabadgyökök számlájára írják. Az öregedési folyamatok, a bőr idő előtti öregedése és az időskori szenilitás szintén ide sorolható, még akkor is, ha ezek nem mondhatók betegségeknek. A természet azonban gondoskodott megoldásról is. Az antioxidáns vegyületek képesek a szabad gyököket hatástalanítani. Az antioxidánsok azok az anyagok, amelyek védik a szervezetet a káros anyagok okozta oxidációs sejtkárosodástól, a karcinogének okozta hatásoktól, erősítik az immunrendszert, és csökkentik a szívműködési zavarok veszélyét.


Szervezetünk antioxidáns igényét jelentős mértékben befolyásolja az
egészségi állapotunk, a korunk, a környezeti terheltségünk, és hogy táplálékaink napi szinten mennyi antioxidánst tartalmaznak. Megfelelő táplákozással,szükség esetén speciális táplálékkiegészítők segítségével a szervezetünk antioxidáns szintje jelentősen emelhető. Az utóbbi évtized technikai fejődésének következtében elérhetővé vált,hogy a szervezetünk antioxidáns és szabadgyökszintjét számítógépes műszerek segítségével,fájdalommentesen meghatározzuk! Ez alapján részletes táplálkozási,életmódváltási terv készíthető. A szervezetünk öregedése természetes folyamat,ennek genetikai háttere nagyrészt tisztázott,ez alapján lehetőségünk van a folyamatot befolyásolni,mind a külső látható jeleket illetően,mind a szervezetünk belső működésével kapcsolatban. Elérhetőek természetes hatóanyagtartalmú készítmények,amelyekkel az ideális antioxidáns szint beállítható,a szervezet öregedési,leépítő jellegű folyamatai optimalizálhatóak. Az életkörülmények,táplálkozási lehetőségek illetve az orvostudomány fejlődésének köszönhetően az átlag életkor növekedést mutat,nem mindegy azonban,hogy a meghosszabodott élettartamot milyen életminőséggel tudjuk élvezni!

Várjuk a Városkapu Egészségcentrumban 2013 08.02-03-án!
Bejelentkezés:
Dr. Salamon Attila
06/30 226 26 36


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelem! Receptverseny indul!

Ha van olyan kedvenc süteményetek, melyek illatától, ízétől kihagyhatatlan számotokra egy családi,… Tovább olvasom