Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Amikor a fejfájás nem csak ártalmatlan panasz

A fejfájás amellett, hogy kellemetlen, sajnos nem minden esetben ártalmatlan panasz. Bizonyos formái mögött kezelést igénylő szervi elváltozás – például agyvérzésre hajlamosító érzsák, érgomolyag vagy akár daganatos betegség is meghúzódhat. Ennek kivizsgálására ma már rendkívül modern eljárások állnak rendelkezésre: koponya-MR-vizsgálat és MR-angiográfia.

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz: szinte mindenki megismeri élete során a hasogató, szorító vagy éppen lüktető érzést. Az esetek többségében mindez kellemetlen, ám ártalmatlan probléma, amelyet kialvatlanság, front vagy éppen csak egy rossz hangulat okoz. A fejfájás azonban lehet tünet is, amely mögött igen súlyos betegség is állhat.

A többségnek eszébe sem jut egy fájós fejet kivizsgáltatni. Pedig ha ez a panasz tartósan fennáll, netán fokozódik, illetve a szokásos gyógyszerekre nem szűnik, gátolja a mindennapi tevékenységet, esetleg megváltozik a jellege, érdemes szakemberhez fordulni. Mindenképpen veszélyeztetettek azok is, akiknek családjában hasonló panaszok mellett agyvérzés, agydaganat vagy szklerózis multiplex – azaz az idegrendszer gyulladása fordult elő. A fejfájás ugyanis lehet tünete ezeknek az elváltozásoknak, de okozhatja a panaszt érzsák vagy kóros érgomolyag is, amelyek megrepedése szintén vezethet halálhoz.A súlyos elváltozások ki-szűrésére neurológiai vizsgálat után koponya-MR, illetve MR-angiográfia is végezhető. Ezekkel a képalkotó vizsgálatokkal a neurológus pontos képet kap az agyról és az abban futó erekről. Ha elváltozás mutatkozik, az egyébként súlyos kór idejében felismerve jó eséllyel gyógyítható.

A vizsgálathoz szakorvosi beutalóra van szükség, ám a Euromedic Diagnosztikai Központban lehetőség van arra is, hogy minimális várakozási idővel – akár a beteg által kiválasztott időpontban – térítési díj ellenében egyéni kérésre is elvégezzék. Neurológiai vizsgálat vagy legalább a panaszok részletes ismertetése azonban ez esetben is szükséges, hiszen a szakemberek csak így tudják, pontosan mit is keressenek. A vizsgálat vagy konzultáció előtt időpont-egyeztetés minden esetben szükséges.

Tapasztalja meg a Euromedic Diagnosztikai Központokban az ellátás magas színvonalát, profizmusát, felszereltségét és gyorsaságát!

Az alábbi Euromedic Diagnosztikai Központokban most 5% kedvezmény kapható a fejfájás diagnosztizálásával kapcsolatos képalkotó vizsgálatokból 2011. május 15-ig elvégzett vizsgálatok esetén. A vizsgálatok igénybevételéhez időpont-egyeztetés szükséges:

Szeged: +36-30-944-6950
Debrecen: +36-30-944-6920
Budapest: +36-30-941-7969
Budapest: +36-30/944-6860
Győr: +36-30-944-6855
www.euromedic.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felsőoktatás elvárásai is a modern világhoz idomultak

Az elmúlt években az volt a tapasztalat, hogy a szülők notebookkal lepték meg ballagó gyermekeiket… Tovább olvasom