Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Akár 8 millió forint vissza nem térítendő támogatás KKV-k számára

Tanácsadás vállalkozásoknak uniós forrásból

Sokszor hallhatunk mostanában arról, hogy az egyre erősödő piaci versenyben kiugrási lehetőség a KKV-k számára az üzletmenet hatékonyságának javítása, a vállalkozói kultúra fejlesztése, illetve az új piacok elérése. A fejlesztések elindításához szükséges összeghez hozzá lehet jutni a Vállalati Tanácsadás Program kínálta forrásokból. A programot az OTP Bank Nyrt., az OTP Hungaro-Projekt Kft., a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) és a helyi vállalkozásfejlesztési alapítványok alkotta konzorcium koordinálja. A program részleteiről az OTP Bank igazgatóját, Szabó Zsoltot kérdeztük.

Miben rejlik a Vállalati Tanácsadás Program erőssége?

A Vállalati Tanácsadás Program keretében lehívható pályázati forrás segítségével növelhető a KKV-k versenyképessége és hatékonysága, mivel magas hozzáadott értéket jelentő szakmai tudás vonható be a vállalkozásba. Ehhez a tanácsadói költségek 50%-ára fedezetet nyújtó, akár 8 millió forint maximális összegű vissza nem térítendő támogatás is igényelhető. A közép-, dél- és nyugat-dunántúli régióban megvalósuló programban a támogatási szerződés megkötésétől számítva 6 hónap áll rendelkezésre a projekt megvalósítására. Ezek a feltételek a korábbinál jóval kedvezőbb lehetőséget biztosítanak a kkv-k számára. A pályázók a tanácsadói díj önrészét saját forrásból, de akár banki finanszírozással is biztosíthatják.

Milyen szakterületeken tudnak a vállalkozások támogatott tanácsadást igénybe venni?

A vállalkozások a következő 12 területen vehetnek igénybe tanácsadást: vállalati stratégia; szervezetfejlesztés; online megjelenés és e-kereskedelem; technológia és termékfejlesztés; marketing; közbeszerzés; pénzügy, adó, számvitel; horizontális célok; munkaügy és munkabiztonság; ügyvitel és adminisztráció; jog; valamint szakfordítás.

Mi a biztosíték arra, hogy a legjobb tanácsadói szolgáltatáshoz jutnak a pályázók?

A programban részt vevő tanácsadókat a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ akkreditációs felhívás útján 12 szakterületen kvalifikálta, majd akkreditálta, biztosítva ezzel a tanácsadói munka magas szakmai színvonalát. Az akkreditált tanácsadók listája a www.tanacsadoakkreditacio.hu honlapon érhető el.

Mekkora forrás áll a vállalkozások rendelkezésére?

Közép-Dunántúlon hozzávetőlegesen 380 millió, Nyugat-Dunántúlon 586 millió, Dél-Dunántúlon pedig 420 millió forint Európai Uniós támogatás áll a pályázati feltételeknek megfelelő vállalkozások rendelkezésére.

Miként lehet pályázni a támogatásra?

A pályázás gyors és egyszerű: az erre a célra kifejlesztett webes felületen lehet regisztrálni (www.tanacsadastamogatas.hu), követve a honlapon található részletes útmutatást, majd ugyanúgy elektronikus úton lehet beadni a pályázatokat is. A honlapot érdemes rendszeresen látogatni, itt egyebek mellett nyomon követhető a beadott és az elbírált pályázatok száma is.

Hol lehet a pályázattal kapcsolatos bővebb felvilágosítást vagy segítséget kérni?

A program honlapja mellett az OTP Bank kijelölt bankfiókjaiban, a programirodában és kijelölt telefonszámon keresztül (06 1 298 4417), illetve az MVA, a Helyi Vállalkozói Központok és a KISOSZ további tanácsadói pontjain kaphatnak részletes tájékoztatást a vállalkozások. A tanácsadói pontok listája szintén elérhető a program honlapján.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Révész-koncert időpontváltozás!

A kiváló énekes, Révész Sándor tavaszi turnéján lépett volna fel április 18-án Dunaszerdahelyen. Tovább olvasom