Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

A tantra jóga - ahogyan eddig talán még nem ismertük

A tantra az egyik talán legjobban félreértett és félremagyarázott jógairányzat napjainkban. Létezik tantraital, tantrabár, tantramasszázs stb. – a legtöbben azonban a tantrát a Káma-szútrával keverik össze. A nyugati társadalmakban, ahol a reklámokban a szexualitás révén, a szexuális energiák ébresztése révén igyekeznek hatni az emberekre, igyekeznek őket meggyőzni különféle termékek megvételéről, szolgáltatások igénybevételéről, a tantrát lealacsonyítják, leegyszerűsítik. Az emberek nagy részének homályos elképzelései vannak arról, hogy mi a tantra: a legtöbben azt képzelik, hogy a tantra mindössze arról szól, hogy hosszú órákon keresztül kitekert pózokban szeretkezik egy pár.

Azonban a tantra valami egészen más. Amennyiben hiteles tantrikus jógaiskolában kezdünk el tantra jógát tanulni, akkor hamar meggyőződünk arról, hogy a tantra jóga órákon először nagyon sok elméleti tudást kell magunkévá tennünk annak érdekében, hogy megértsük a tantra jóga gyakorlatok működési mechanizmusát. Ha az elméleti tananyagról még írásos jegyzetet is kapunk, az további segítség lehet számunkra, lévén, hogy a piacon kapható, a tantrával foglalkozó könyvek többsége félrevezető, a tantra fő elveit valójában nem ismerő kiadvány, és átfogó, a tantrát, a tantrikus gyakorlatokat ténylegesen összefoglaló művek magyar nyelven szinte nem is elérhetőek.

A hiteles tantra jóga órákon közös gyakorlás is van, ahol jógatesttartásokat, légzőgyakorlatokat végezhetünk egy képzett oktató felügyelete mellett. Aki tehát érdeklődik a tantra jóga iránt, de eddig a vele kapcsolatos tévhitekből táplálkozó félelmek miatt nem ment el az órára, nem kell attól tartania, hogy a tantra jóga órán bármiféle szexuális megnyilvánulás tanúja lehet. Azt fogja tapasztalni, hogy a hagyományos jógaórákhoz nagyban hasonlító oktatás folyik itt is. Ami a tantra jóga különlegességét adja az az, hogy a tantra jóga foglalkozik a szexuális energiával, és azt tanítja, hogy a szexuális energia mint olyan minden emberben megvan: egy olyan hatalmas potenciális energiaforrás, amelynek ha pontosan megértjük a működési elveit, tudatosítjuk az áramlását és sikeresen uraljuk azt, akkor addig számunkra ismeretlen lehetőségek nyílnak meg.

Ennek egyetlen feltétele, hogy képesek legyünk uralni ezt az energiát, hogy ne veszítsük el. A szexuális energiák nagymértékben befolyásolják gondolkodásunkat, tetteinket, még akkor is, ha nem vagyunk ennek tudatában. Ha nem szeretnénk, hogy akarva-akaratlanul ez az energia uralja a döntéseinket, irányítsa az életünket, akkor két választásunk van: vagy elfojtjuk ezt az energiát, vagyis nem éljük meg a szexualitást – ez azonban a ma embere számára nem elfogadható –, vagy megtanuljuk ezt az energiát uralni. Amennyiben sikerül ezt elérnünk, ezen energia segítségével képesek leszünk jótékony változásokat véghezvinni lényünkben. Képesek lehetünk akár bizonyos szervi bajainkat meggyógyítani, a lényünkben különféle szinteken levő problémáinkat orvosolni, úgy mint harag, féltékenység, önbizalomhiány, vitalitáshiány, fokozhatjuk vele az intelligenciánkat, szeretetteljesebbek lehetünk, az általános egészségi állapotunk nagymértékben javulhat, és nem utolsósorban a párkapcsolatunk is egy jótékony átalakuláson mehet át: olyan csodálatos, felemelő állapotokat leszünk képesek megélni a párunkkal, ami korábban elképzelhetetlen volt, és még számtalan jótékony hatását sorolhatnánk…

A tantra jóga a szexualitást a spirituális gyakorlás szintjére emeli. A tantra jóga gyakorlói megtanulják, hogy a szexualitás révén ne alacsony szintű vágyaikat éljék meg, hanem felemelve azt annak méltó helyére, egy kiapadhatatlan forrást fedeznek fel benne, amely táplálja a szívüket, a lelküket, és csodálatos, belülről fakadó boldogsággal ajándékozza meg őket.

Bővebb információért kattintson ide>>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készen áll a munkavállalásra az Y és a Z generáció?

Hamarosan felnőtt munkavállalóként lépnek ki a munkaerő-piacra a két felnövekvő, jelenleg 16-25 éves… Tovább olvasom