Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

A Szintézis Informatikai Zrt. és a MÁV Informatikai Zrt. évek óta közösen építi ki az e-ticket rendszert

Újabb fontos állomásához érkezett a MÁV Informatika Zrt. és a Szintézis Informatikai Zrt. többéves múltra visszatekintő együttműködése az e-ticket rendszer kialakítása kapcsán.

Ez év tavaszán újabb fontos állomásához érkezett a MÁV Informatika Zrt. és a Szintézis Informatikai Zrt. immár többéves múltra visszatekintő együttműködése: a győri székhelyű megoldásszállító ezúttal partnere IT-infrastruktúrájának megújításában vállalt szerepet.

Az aktuális projekt az e-Ticket rendszerének gerincét adó jegykiadó terminálok kiszolgálását végző, integrált szerver-, tároló- és hálózati platform kialakítását célozta: ennek keretében a Szintézis végül egy HP P6300 EVA tárolórendszerekkel kiegészített HP BladeSystem alapú pengeszerver-architektúrát szállított le és üzemelt be a MÁVI számára.

A kérdéses rendszer a modern, elosztott, nagy megbízhatóságú IT-infrastruktúrák ismérveinek megfelelően két, egymástól jelentős földrajzi távolságban lévő (Budapest-Záhony) adatközpontban került kialakításra, amelyek azonban az egyik legfejlettebbnek számító replikációs technológia (HP Continuous Access) segítségével adataikat szinkronizálni tudják egymást közt.
A MÁVI szakértőinek elmondása szerint a projekt gyors megvalósulását nagyban támogatta a megoldás alapját adó HP BladeSystem egyedülálló integráltsága: eme "egydobozos" infrastruktúra segítségével olyan üzleti megoldások építhetők ki, amelyek nemcsak megfizethetőek és kevesebb időráfordítással fenntarthatóak, hanem kevesebb energiát is igényelnek, és a MÁVI dinamikusan változó igényeivel együtt képesek növekedni.

Sőt, egy ilyesfajta, "mindent-egyben" designnal a MÁVI-nak valamennyi összetevő a rendelkezésére áll, hogy infrastruktúráját kiépítse és üzemeltesse. A "dobozon belül" ugyanis lényegében szabadon választhat több alkalmazáskörnyezet és számos operációs rendszer közül, mindezt szerver- és tárolókomponensek, valamint a legnépszerűbb hálózati technológiák (Ethernet, Fibre Channel, Fibre Channel over Ethernet) tetszőleges konfigurációjával kombinálva.

Mindezeken túl Juhász Tibor, a MÁVI szakértője külön is kiemelte a HP BladeSystem hálózati technológiáinak legfontosabb összetevőjét adó, úgynevezett Virtual Connect virtualizált hozzáférési réteget, amely lehetővé teszi a MÁVI szakemberei számára, hogy az alkalmazások mindenkori igényeihez igazodva könnyedén újrakonfigurálják az éppen használt számítástechnikai erőforrásokat, anélkül, hogy megzavarnák a produktív helyi és a háttértárhálózatokat.

Ennek köszönhetően például egy meghibásodott szerver cseréje vagy akár komplett migrációja a hálózat bárminemű újrakonfigurálása nélkül is lehetséges – ily módon jelentős megtakarítás érhető el mind a felhasznált idő, mind a szükséges erőforrások terén.

Végezetül Juhász kitért a HP BladeSystem felügyeleti megoldása, az Insight Control nyújtotta előnyökre is, amely az infrastruktúra egyszerű és megbízható ellátásával, nyomon követésével és irányításával segíti az üzemeltetést.Az alapvető IT-folyamatok egybesimításával segít biztosítani, hogy a MÁVI szakemberei inkább a felhasználói szükségletek proaktív megválaszolására fókuszálhassanak, az időt emésztő manuális folyamatok támogatása, vagy a rendszerben felmerült problémákra való reagálás helyett.

Bővebb információ angol nyelven a HP Virtual Connect technológiáról itt olvasható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lilla magazin

A Kisalföld napilap 2012 januártól kéthetente keddenként egy új női magazinnal, a Lillával… Tovább olvasom