Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

A nyelvtanuló kismama, két kisbaba, négy nyelvvizsga

Interjú Szekszárdi Júliával

Kedves Júlia! Két év alatt két gyermeket szült és négy nyelvből nyelvvizsgázott középfokon. Hogyan sikerült mindez? Sokak számára lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

- Én sem gondoltam, hogy ez lesz a vége. Egy barátnőm nyelvvizsgázott egy új módszerrel, gondoltam én is kipróbálom. Otthon, egyedül tanultam, a tananyag felépítése ugyanis lehetővé teszi az önálló munkát, tanári segítség nélkül is könnyedén haladtam. A tizenkét fejezet mondatai kétnyelvűek, így minden feladatmegoldást azonnal le tudtam ellenőrizni, az esetleges hibákat javítani. Menetközben is sok sikerélményt ad ez a metódus, mert a megadott szabályok és szókincs segítségével már kezdettől fogva magam alkothatok idegen nyelven mondatokat, miközben a hanganyaggal a kiejtésemet tökéletesíthetem.

- Mely nyelveket sikerült elsajátítania a Kreatív Nyelvtanulási Módszerrel?
- Számomra is meglepően gyorsan sikerült először a spanyol vizsgám, majd jött az első pici. Alig vártam, hogy folytathassam a franciával, közben persze sok időt elvett a babagondozás, de ez is működött, hiszen én döntöttem el, mikor, mennyit tanulok. Ezután a német, majd végül az eszperantó sikeres középfokú államvizsga következett – majd egészségesen megszületett a második kisbabám.

- Gratulálunk, nem kis teljesítmény! Sok kismama van otthon egyedül, az Ön példája szerint lehetne a nyelvtanulás számukra is kitörési pont a hétköznapok rutinjából? Hiszen ha komoly nyelvtudást szereznének, a gyesről visszatérve a munkaerőpiacon is javulnának az esélyeik!
- Minden bizonnyal. Nemcsak a kismama-társaimnak ajánlhatom nyugodt szívvel, de bárkinek, aki egy hatékony új módszerrel kíván új idegen nyelvet tanulni, a módszer immár 12 nyelven elérhető.

- Igaz, hogy személyesen jön el Győrbe, hogy tapasztalatait megossza az érdeklődőkkel?
- Igen, október 11-én és 18-án könyvbemutatóval egybekötött előadás lesz a Kreatív Nyelvtanulásról a Bartók Béla Művelődési Központban, melynek során személyesen válaszolok minden felmerülő kérdésre, s amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt, kismamatársaimat legfőképpen!

- Kedves Júlia, köszönöm az interjút.

Tóth László 20-996-5533

www.kreativnyelvtan.hu, info@kreativnyelvtan.hu

Gaál Ottó nagysikerű tankönyvének bemutatója Győrben!

ÚJ ÚT A NYELVTANULÁSBAN!
Eredeti módszer, különlegessége az önálló beszédgyakorlás, egyéni tanulási tempó! ANGOL, NÉMET, FRANCIA, OLASZ, SPANYOL, SVÉD, DÁN, NORVÉG, OROSZ, PORTUGÁL, HOLLAND, ESZPERANTÓ tananyagok megtekinthetők és megvásárolhatók: a Bartók Béla Művelődési Központban, (Cuczor Gergely u.17.) 2011. október 11-én és 18-án, kedden, 17 és 19 óra között.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy sikereket aratva lezajlott a Dremel Creative City első rendezvénye

Szeptember 17-én szombaton nagy sikereket aratva lezajlott a Dremel Creative City első rendezvénye a… Tovább olvasom