Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

A NASA űrhajósainak a szemét is lézeres eljárással kezelik

Győrben üzemel a legkorszerűbb német lézertechnológia, a Wave-Light excimer- és femtolézerrendszer.
Az éles látás élménye szemüveg nélkül

A látás világnapján beszámolhatunk arról, hogy Magyarországon elsőként és egyedüliként Győrben üzemel a legkorszerűbb német lézertechnológia, a Wave-Light excimer- és femtolézerrendszer.

Győrben a SZEMPont Szemészeti Lézerközpontban végeznek olyan fájdalommentes beavatkozást, amely egy életre megváltoztatja a páciensek "látásmódját".

Egy dioptriát két másodperc alatt korrigál az a német lézerkészülék, amellyel az Egyesült Államokban a vadászpilóták és a NASA űrhajósainak a szemét is kezelik. Az utóbbi 16 évben a lézerrel végzett LASIK típusú szemkorrekció egyre pontosabbá és tökéletesen biztonságossá vált. A legkorszerűbb technikának köszönhetően az egész művelet teljesen fájdalommentes, pár percig tart, és néhány óra elteltével - bár egy kis pihenés szükséges -, a páciens már maximális látásra képes. Ma már a nyugati világban a LASIK típusú lézerkezelés a leggyakrabban végzett beavatkozás.


A szinte azonnali gyógyulás és a fájdalommentesség is előny ezen kezeléseknél.
A szinte azonnali gyógyulás és a fájdalommentesség is előny ezen kezeléseknél.


Biztonság, pontosság, szakértelem és orvosi garancia várja azokat, akik szeretnék javítani látásukat.

Győrben 4 éve végeznek olyan fájdalommentes beavatkozást, amely egy életre élesíti a szemek látását. A csúcstechnikával végzett High-end LASIK típusú lézerkezelés megbízható, precíz módon garantálja a maximális látásélességet.

Elhagyható-e a szemüveg vagy a kontaktlencse?

A dioptriakorrekciónak több lehetséges módja van. Ezek közül a legegyszerűbb a szemüveg. Közismert a kontaktlencse is, amely nem zavaró a mindennapokban, viszont okozhat kellemetlenségeket, esetleg szemészeti szövődményeket. A higiénés szabályok fokozott betartását, rendszeres szemorvosi ellenőrzést igényel. A kontaktlencsék okozta szövődmények között leggyakrabban a száraz szem, az ereződés a lencse mögött, illetve a fertőzés szerepel. A látáskorrekcióban ma már jelentős szerepe van a hagyományos eszközök mellett a lézeres látásjavításnak és a szemészeti implantátumok beültetésének is. Ezekkel olyan látáshibák is korrigálhatók, amik szemüveggel és kontaktlencsével nem.Kinek javítható a látása lézerrel?

A győri SZEMPont Szemészeti Lézerközpontban jelenleg az országban használatos minden terápiás, illetve megelőzést szolgáló lézerkészülék megtalálható. Itt képesek a legnagyobb tartományú - -14 és +6 D közötti - dioptriahibákat is korrigálni. A lézerkezeléssel a 18 és 65 év közötti életkorú embereknek tudnak segíteni, akik szeretnének dioptriás segédeszközeiktől megszabadulni, és normál szeműekké válni. A 40 év feletti olvasószemüvegesek is gondolkodhatnak a lézerkezelésről, hiszen már a legkorszerűbb lézer segítségével ezen szemüvegek használata is mellőzhető.

Milyen eredmény érhető el a lézerkezeléssel?

A beavatkozás után pár órával ezen szemek élesebben látnak, mint valaha.

- Két alapvető lézeres látásjavító módszert ajánlunk - magyarázza dr. Bereczki Árpád PhD. - A korábbi PRK néven ismert eljárást ma már csak néhány esetben alkalmazzuk. A korszerűbb, jobb eredményeket elérő technika a High-end LASIK módszer: ebben az esetben a hámból egy 110-130 mikron vastag lebenyt készítünk a szaruhártyán, majd alatta a fájdalomérzet nélküli területen végezzük el a lézerkezelést. Ezért lesz a kezelés fájdalommentes és rendkívül gyorsan gyógyuló. A technológia hosszú fejlesztést követően mára elérte azt is, hogy a lebeny készítése egy másik, úgynevezett femtolézerrel is elvégezhető. Ilyenkor a két lézert együtt tudjuk használni. Győrben 4 éve dolgozunk ezzel a német gépparkkal. Ez idő és a 20 éves tapasztalatom alapján megerősíthetem, hogy ez a német csúcstechnika jelenleg a legbiztonságosabb és a legeredményesebb a világon.Megfizethető? Mennyi idő alatt gyógyul?

Van, aki már jó ideje gondolkodik a lézeres korrekción, mert szeretne szemüveg, kontaktlencse nélkül élni. A szemüvegek és kontaktlencsék ára pár év alatt meghaladja egy lézerkezelés árát. Természetesen van lehetőség egészségpénztárakon keresztüli kártyafizetésre is. Honlapunkon - www.szempontgyor.hu - mindezekről részletes tájékoztatót találnak. A lábadozási idő az új eljárásnál 1 nap, a látásélesség másnapra már maximális. 1 nap múlva dolgozhat, és akár gépkocsit is vezethet.

Meddig tart egy beavatkozás?

- A beavatkozás időtartama attól függ, mekkora dioptriát kell korrigálni, és milyen lézerrel történik a kezelés. A német csúcstechnikájú Wave-Light készüléknek dioptriánként már csak 2 másodpercre van szüksége az eredmény eléréséhez. A teljes kezelési idő az előkészítés miatt 10-15 perc is lehet - mondja dr. Nagy Éva. - Az alkalmassági vizsgálat persze, amelyet speciális diagnosztikai eszközökkel végzünk, több időt vesz igénybe - ez a két órát is meghaladhatja. Az eljárás semmiféle belgyógyászati vizsgálatot vagy előkészítést nem igényel. A kezelés idején a páciens fekszik, sőt az sem okoz problémát ha közben félrenéz, mivel ez a lézer már követi a szem mozgásait, így csak a megfelelő pillanatban és területen avatkozik be. A páciens azonnal távozhat, a szemet nem kell bekötni. A beavatkozás plusz hat és mínusz tizennégy dioptriáig egy lépésben elvégezhető. Ez csak Wave-Light lézerkészülékkel lehetséges. Precizitásuk miatt ők a piacvezetők világszerte: minden harmadik klinikán ilyen excimerlézerrel dolgoznak. Magyarországon a femtolézerük, és természetesen a két gép együttes működése is, egyedül csak Győrben található meg. Ebből következik az is egyébként, hogy a nyugati világban jelenleg legnagyobb sikerű Kamra Vision kezelés is ezen gépekkel végezhető el - hazánkban kizárólag csak nálunk érhető el.

Mikor kell gondolnunk szemészeti implantátumok használatára?

A lézeres látásjavítás egy orvosi beavatkozás, ami többféle kezelési technikát foglal magában. Ezt mindig az adott páciens lehetőségeihez (szemének adottságaihoz) és igényeihez kell kiválasztani. Lézerrel nem minden esetben oldható meg a korrekció, ilyenkor implantátumok beültetése is eredményre vezethet.

SZEMPont Szemészeti Lézerközpont

9026 Győr, Dózsa Gy. rakpart 29-31.
Telefon: +36-96/528-098
Mobil: +36-20/5561-351
E-mail: info@szempontgyor.hu

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9-17 óráig.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit igyon a baba?

Biztosan ismerős az Ön számára is a vízforraló szélén kicsapódó fehér lepedék és a csap szűrőjében… Tovább olvasom