Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

A Kútból minden iskola meríthet

Minden megyei felső tagozattal rendelkező általános iskolának s a középiskoláknak is ajándékozunk egy-egy példányt a Kút című verslemezből.


Az általuk vallott érték közvetítésére, a versekben rejlő titkok tolmácsolására kértünk fel ismert személyiségeket a megyéből. Huszonnégyen mondták a számukra kedves költeményt lemezre. Az előadók listája és az általuk választott versek is meggyőzőek. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát tolmácsolásában Rónay György Kút című művével kezdődik az előadások sora. A CD-n grafikusművész, múzeumigazgató, rektor, bírósági elnök, orvos, építész, keramikus és újságíró is kinyitja saját verseskönyvét. 

Ami a költők sorát illeti: Pilinszky Jánostól Márai Sándoron át egészen József Attiláig, Ady Endréig vezet a magyar líra ezen különös utazásra csábító alkotása.

A lemez fő értéke az annak kiadását gondozó Kisalföld szerint, hogy megmutathatja: napjainkban, amikor olyan sok minden elgépiesedik, elszürkül, a versek, ahogy azt tették ezer éveken át, erőt, hitet adhatnak. Nem hivatásos színészek mondják el a műveket és ettől még közelebb kerülhetnek a befogadókhoz.

Lapunk szándéka szerint egy-egy lemezt még az iskolaév befejezése előtt eljuttatunk megyénk összes felső tagozattal rendelkező általános iskolájába, illetve a középiskolákba. Köszönhető ez az előadóknak, akik vállalták, hogy eredeti foglalkozásuktól teljesen eltérő módon nyilatkozzanak meg, és köszönhető a támogatóknak is. A CD-t, a kultúrát, az értékek átadását a Security Patent, a Graboplast, az UniCredit Bank, a Vidanet, a Graboplan, a Borsodi Műhely, az E.ON, a Szempont Szemészeti Lézerközpont, a TADAK-nett, a Precíz Mérleg és a Kardirex támogatta.

A Kút című verslemezt szombattóla Kisalföld győri pavilonjában már meg lehet vásárolni. Előfizetőinknek 990 Ft-ért, nem előfizetőknek 1990 Ft-ért kapható a lemez. Keddtől  lapunk összes ügyfélszolgálatán is hozzájuthatnak. Megrendelőinknek házhoz szállítjuk a hangos könyvet.


 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúcstechnológia a nyugalom szigetén

Mire vágyik az ember, ha problémája akad a fogaival? Elsősorban természetesen minőségi fogorvosi… Tovább olvasom