Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

A holnap vállalkozói az életnek tanulnak

Bizonyára ön is ismeri azt a helyzetet, amikor a nagybetűs életbe kikerülve döntéseket kell hozni, rugalmasan kell gondolkozni, cselekedni, egyszóval saját életünket kell „menedzselni„. Ön is tudja, mennyire fontos, hogy a gyermekeknek már kiskoruktól kezdve valami többet adjunk, ne csak elméleti tudást.
A legtöbb iskola nemcsak kiaknázatlanul hagyja, hanem csírájában fojtja el a természetes gyermeki kíváncsiságot és a felfedezés vágyát. A munka világában viszont éppen ezekre lenne szükség. Így hatalmas szakadék tátong az ismeretek elsajátítása és alkalmazása között. A Nezsiderben (Neusiedl am See) induló nemzetközi magániskola csapata felvállalta, hogy hidat épít e szakadék fölé.

A Lebensschule - azaz az „életiskola„ célja, hogy a gyermekek számára megfelelő képesség- és személyiségfejlődést biztosítson, és felkészítse őket az élet nagy kihívásaira.


A maga nemében egyedülálló intézmény a gyermekek korosztályokon átívelő nevelését és oktatását teszi lehetővé az óvodától egészen az érettségi vizsgáig. Nemzetközi napköziotthonos magániskolaként közjogi státuszra törekszik, több nyelven (német, angol, szlovák és magyar nyelven) oktat, több kultúrát közvetít, nyitott a világra, embertársaink tiszteletére és elfogadására nevel. Nemzetközi pedagóguscsapata, a szigorú minőségbiztosítási követelményeket betartva, céltudatosan készül a munkára. A legnagyobb hangsúlyt a gyermekek szociális kompetenciájának és egyéni adottságainak fejlesztésére helyezik.
A gazdaság, a sport, a kultúra, a művészet, a tudomány és a politika területén kimagasló teljesítményt nyújtó személyiségek példaképül szolgálnak és segítik a korai pályaorientációt.

Lebensschule Neusiedl am See :
- 1. oktatási szint: óvoda és általános iskola (1-4.osztály), összesen legfeljebb 100 tanulóval
- a 4-8 év között bármelyik életkorban várják a gyerekeket, akiket képességeik szerint osztják csoportokba
- egész napos felügyelet
- többnyelvűség, német mint fő nyelv
- korrepetálási költségek megspórolása
- osztályismétlés elkerülése
- megegyezés alapján Mosonmagyaróvár és Neusiedl am See között iskolajárat igénybevétele lehetséges
- a mosonmagyaróvári partneriskolában, az Ujhelyi Imre Általános Iskolában a gyerekek minden év végén bizonyítványt szerezhetnek
- költségek: óvoda: 400-500,- € / hó, általános iskola: 600-700,- € / hó
Bővebb információ: a www.kleineunternehmer.at
Telefonszámok: 0043/664201-7043, 0036/703280095

Az érdeklődőknek a mosonmagyaróvári Ujhelyi iskolában május 18-án 17 órakor Sej Ildikó tart tájékoztatót.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csíksomlyó expressz - nyereményjáték 4. rész

Az első magyar erdélyi zarándokvonat névadója az Észak-Erdély visszacsatolásakor Sepsiszentgyörgyig… Tovább olvasom