Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A Győri Bornapok programja

Győr - Csütörtöktől vasárnapig egész nap borkóstolók és gasztronómiai élmények várják a kilátogatókat. Szombaton este kilenc órától a Man Doki Soulmates ad szuperkoncertet a Dunakapu téren.
 Világsztárokból, köztük az egykori Toto együttes és a Manfred Man  tagjaiból verbuválódott zenekar, a Man Doki Soulmates ad  szuperkoncertet az első győri bornapokon augusztus 30-án. A bor-,  borlovag- és gasztronómiai fesztivált augusztus 25. és 31. között  rendezik meg a Rába-parti városban - mondta Simon Róbert  alpolgármester pénteken az eseményt ismertető sajtótájékoztatón. 
A rendezvénysorozat fényét emeli, hogy augusztus 30-án szombaton érkeznek Győrbe a Magyar Borok Útja Rallye résztvevői. A mintegy 120 Audi TT Coupét neves közéleti személyiségek, a művészet  és a sport kiválóságai vezetik. Minden bizonnyal ők is részt vesznek a szuperkoncerten, ahol Mándoki László és a Soulmates zenekar lép  fel a Dunakapu téren.  

Mándoki László a 70-es évek közepén emigrált, a Dschinghis Khan  együttes tagjaként világhírű zenész, később Nyugat-Európa egyik  legsikeresebb producere lett. Győrött együtt játszik Bobby  Kimball-lel, az egykori Toto együttes tagjával és Chris Thompsonnal,  a Mandfred Man,s Earth Band énekes-gitárosával. A nemzetközi hírű  muzsikusok az Audi Hungaria jóvoltából érkeznek Győrbe.   

A bornapok alatt a belváros utcái hangulatos borozókká,  kisvendéglőkké alakulnak. Az alpesi hangulatú faházakban 20-nál több  borász vonultatja fel borait az ország minden részéből - mondta  Bozsoki Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezető igazgatója a  sajtótájékoztatóján. Rajtuk kívül nyolc helyi étterem is kivonul  gasztronómiai különlegességeivel a fesztiválra.  
Bozsoki Zoltán szólt arról is, hogy az étkekért és a borokért  kizárólag jeggyel lehet majd fizetni. A 100 forintot érő jegyeket az  információs faházaknál vásárolhatják meg a fesztivál vendégei.   

Az esemény első napján kerül sor az első győri borversenyre. A  borlovagok látványos felvonulásában augusztus 28-án, csütörtökön és  30-án, szombaton  bizonyára kedvét leli majd az érdeklődő sokadalom.  
A fesztivált kulturális programok színesítik. Csurák Erzsébet, a  fesztiváliroda igazgatója elmondta: fellépnek néptáncegyüttesek,  koncertet ad a Royal tánczenekar és a Harmonika zenekar.   
A vasárnap délelőtt a gyermekeké lesz, sokféle játékkal,  vetélkedővel, majd közéleti emberek, ismert személyiségek veszik át  a fakanalat a profi szakácsoktól és a főzés vidám pillanatait Szőke  András színésé-rendező kommentálja az érdeklődő egybegyűlteknek.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. javver 2010. augusztus 28. 16:21
  „A baj csak az h vártam a Magyar Borok Útja Rallye-t de nem jött. Elég hibás a weblapja Győrnek, legalább is tartalmát tekintve. Na mindegy....

  De, az hogy a sajtónak is rosszat adnak ?”
 • 22. Hunicum 2008. szeptember 01. 18:44
  „20, 21! Szánalmas a rinyálásotok. Gondolom ott is ezt csináltátok! Gyáva becstelen ember aki nem tud kiállni az igazság mellett! Audis vagyok én is. Se nem vagyok főnök, se nem nyalok. Egyszerűen elvégzem a munkám és kész! Ha majd bajom lesz, akkor se fórumokon verem magam, hanem elintézem a dolgaimat. Egy férfi nem próbálkozik, hanem megcsinálja!”
 • 21. márnemottdolgozó 2008. szeptember 01. 07:55
  „Hunikum! Te nagyon szánalmas vagy. Nagyot akartál írni, de csak nevetséges hülyeség sült ki belőle.Vagy az audi környékén se jártál soha, vagy pitiáner törtető, mindenkit legázoló brigádvezető vagy!”
 • 20. dasdf 2008. augusztus 31. 22:56
  „Az audi az embereket kihasználja csak aki ott dolgozik nem meri ezt kimondani mert kirúgják!! A sok segnyaló kisfőnök meg félti a pozíciójárt és azért dicséri a céget!”
 • 19. Hunicum 2008. augusztus 31. 21:52
  „Az AUDI nélkül nem láthatuk volna ezt a jó kis koncertet kedves voltottdolgozó! Ha problémád van, vele intézd el. Gerinctelen, etikátlan, gyáva embernek tünsz így!”
 • 18. voltottdolgozó 2008. augusztus 31. 20:10
  „Ne nyaljunk má ekkorát az audinak! Inkább küggyük ki a munkafelügyeletet!”
 • 17. tricse 2008. augusztus 31. 19:46
  „szerintem is szuper volt a koncert,legalábbis a feléig,mert akkor haza kellett mennünk mivel hajnalban keltem és mentem dolgozni ---az audiba:)”
 • 16. Magor 2008. augusztus 31. 19:04
  „Hihetetlenül jó volt a Mándoki koncert! Soha nem voltam még ennyire igényes élő koncerten! Köszönet az AUDI- nak!”
 • 15. Lilith 2008. augusztus 31. 14:46
  „Nekem nem azzal volt problémám, jegyért lehetett kóstolni-inni, hanem azzal, h. a jegyemért nem adtak bort, mert nem volt pohár! Nagy fejetlenség, nagy csalódás! Remélem legközelebb nem ilyen lesz!”
 • 14. PrettyWoman 2008. augusztus 31. 14:33
  „Nem annyira a bornapokhoz, inkább a programhoz szólnék. Szerintem fantasztikus volt!!! Teljesen spontán ötlettől vezérelve sétáltunk be a városba a párommal. Hallottam ugyan valakitől, hogy jön a Mándoki, de olyan nagyon nem hozott lázba. Hanem a koncert. Én már rég éreztem ilyen jól magam Győrben szabadtéri (ingyenes) rendezvényen. Eszméletlenül muzsikáltak. Jók voltak a régi számok is. Mindenféle korosztály jól szórakozott, én úgy láttam. Sokszor hallom ezeket a számokat a Slágeren, de nem tudtam soha az előadójukat. De nagyon jó hangjuk van és irtó jól zenélnek. Hát igen, régen nem volt elég tátogni a mikrofon előtt, hanem hang is kellett, meg régen a zenészek tudtak hangszeren játszani, nem pedig gépzenét nyomatni. Nem hiszem, hogy egyedül voltam, aki jól érezte magát. Csak azt sajnálom, hogy nem maradhattunk a végéig, mert felelőtlenek voltunk, lezserek voltunk és fáztunk. Hát az olimpikonok köszöntése tényleg kicsit sántikált. Hiszen nem nyertek, de az rendben, hogy méltatták őket. Az is nagy dolog, hogy oda kijutottak. (az már kevésbé, hogy egy csomó ingyenélő is kijutott a mi pénzünkből). Meg hát szegényeket meg se szólaltatták. Csak fel a színpadra, virág odaad, 20 mp zene, helyre mehet, leülhet. Elég amatőr volt. Aztán a Zsolti beszéde... Hát nem tudom. Pedig én elfogult vagyok vele, mert osztálytársam volt és nagyon szerettem, de azt hittem, van neki valami kommunikációs tanácsadója. Vagy hasonló. Mert elég nehezen ment neki a megszólalás. Pedig az ő munkaköre azzal jár, hogy gyakran kell nyilatkoznia. Ezért meg kéne tanítani rá. Na mindegy, nem érdekes, én büszke vagyok rá, hogy anno rólam másolta a nyelvtan példát egy későbbi olimpikon, s a város első embere.
  Csak azt mondhatom, aki nem jött ki, bánhatja, mert irtó jó volt. Én hálás vagyok az Audinak, hogy idehozta ezeket a zenészeket, mert - szerintem - mi nem tudtuk volna ezt megfizetni - földi halandók. Utoljára 2005-ben a Rózsi volt a Győri Nyár megnyitóján, az volt ennyire klassz. Emlékszem, a Rába-parton még a fa tetején is ültek nézők.
  Mindenkinek szép napot kívánok!”
 • 13. yeahhh 2008. augusztus 31. 13:22
  „ja és a másik... ha igazi borkóstoló vagy és értő módon beszélgetsz, kérdezel, akkor sokszor előfordul, hogy a borász büszkén öntöget a poharadba egy-egy kortyot abból, amit feltétlen meg akar mutatni, mert kíváncsi véleményedre, az arckifejezésedre amikor belekortyolsz. a tikettre meg csak legyint, amikor megkérded, hogy mennyi lesz... de ez már egy másik történet.

  az olcsónsokatalegdrágábból hamaridenekem leszaromhogyaztsetudommitfogokakezemben hozzáállást meg szerintem érdemes kordában tartani. a tikett erre pont jó.”
 • 12. yeahhh 2008. augusztus 31. 13:15
  „accentos: annyit veszel belőle amennyit akarsz. a rendezvény viszont nem arról szól, hogy borárusító helyek költöznek ki teljes adminisztrációval. a rendezvény arra való, hogy kóstolj gyorsan és egyszerűen. ne álljon sor a kóstolónál a papírmunka miatt, hanem tikettért gyorsan megkaphasd amit kérsz. ami tetszik azt meg megjegyzed, megkérded hol forgalmazzák, aztán megveszed.

  tényleg nagyon jók az ilyen alkalmak arra, hogy az ember kedvenc borainak előállítójával találkozzon, vagy új borokat ismerjen meg. a tikett pedig rohadt kényelmes.”
 • 11. Accentos 2008. augusztus 31. 13:04
  „De pont ez a lényeg: 1 tikkettért meg tudom kóstolni azt a bort,amit egyébként nem biztos,h meg tudnék venni.kapok fél decit,egy kis izelitőt abból,amiről addig lila ibolyám se volt.mivel izlett,saját áráért kérek belőle,sőt,lehet,hogy annyira jónak találom,h máskor is megveszem,vagy netán valakinek ilyet veszek ajándékba,h ő is ismerje meg.Ezek a erendezvények nem azért vannak,hogy ugymond reklámozzák a termékeket,megismertessék az emberekkel?”
 • 10. yeahhh 2008. augusztus 31. 12:45
  „kedves értetlenkedő hozzászólók!

  a tikettes rendszer lényege az, hogy a tikett közvetített szolgáltatást tartalmaz. azaz ahol tikettet árulnak, ott történik FIZETÉS, ott kell nyugtát adni, ott lehet számlát kérni, ott kell pénztárgép. a kóstoló helyeken pont ezért lehet csak tikettel kóstolni, hogy ez ne kelljen. a szervezők számára is kényelmesebb, a kóstoltatók számára is (hiszen egyszer kell elszámolniuk, amikor a szervezővel a tiketteket elszámolják.)

  az, hogy egy kóstolót hány tikettért adnak, nyilván azzal függ össze, hogy mennyibe kerül a bor. miért adna 1 tikettért olyan kóstolót, amiből a palack ára mondjuk 7000 Ft, azaz azaz fél deci 500 ???

  aki ezt a rendszert nem érti, vagy nem találja jónak, az még úgy látszik nem járt komolyabb ilyen jellegű rendezvényen (pl a budai várban). vagy mondjuk nem vitt egy tízfős vendég-csoportot ilyen rendezvényre, ahol a vendégekre költött utolsó forintról is el kell számolnia... képzeljük el, ahogy minden standnál kérjük a 6-8 féle féldecinyi borról az ÁFÁs számlát. főleg ha a társaság négy öt csoportra szakad, hogy mindenki a kedvencét kóstolja... nem ragozom, tök egyszerű és ésszerű rendszer, akinek nem tetszik az igyon otthon koccintóst vagy BB merlot-ot.”
 • 9. Haveri_Kutya 2008. augusztus 31. 12:41
  „Jó volt, végre valami megmozdult a városban, volt élet, pezsgés.
  Ha valakinek a jegyrendszer túl bonyolult volt, az inkább nézze otthon a tv-t.
  Azért örültem volna, ha a szervezőknek eszükbe jutottak volna olyan programok, hogy pl. meg lehetett volna hívni Fásy Ádám Zeneexpressz című műsorát a sztárvendégekkel, vagy jobb lett volna, ha valami olyan nagy sztár végzi a konferálást mint pl. Hajdú Péter vagy Havas Henrik.”
 • 8. Accentos 2008. augusztus 31. 11:24
  „nem a tikettek bonyolultságán van a probléma,szerintem senkinek az értelmi szintjét nem haladta meg,hogy kell őket használni.Szerintem a szervezők ellátogathattak volna más városok bornapjaira,ötletet meríthettek volna,hogy mégis egy ilyen rendezvény miként működik.Például Egerben 1500 ft-ért lehet venni 10 jegyet,egy kóstolás egy jegy.Ha a kedves kóstoló úgy érzi,hogy neki ízlett a megkóstolt termék,annyit ihat,amennyi belefér,az ártáblán feltüntetett ár ellenében.szerintem teljesen korrekt megoldás,azzal szemben,hogy 4 tikettért adtak nem egész féldeci bort.”
 • 7. pádre 2008. augusztus 31. 09:52
  „Mi volt olyan bonyolult nektek azokon a tiketteken???? Egyik helyen fizettél a másik helyen ihattál,plusz részt vettél vele a tombolán. "bazira bonyolult"!
  Egyébként gratulálok a rendezvényhez,tényleg jó ötlet volt.”
 • 6. Summer 2008. augusztus 31. 09:06
  „Bornapok Győrben? Nekem elsőre kicsit nevetségesnek tűnt ez a dolog, hiszen a kiskertekben termett pár fürt szőlőt leszámítva nincs is szőlőtermés a városban. Rengeteg dolog nagyon gáz volt a rendezvényen. A Tikettes sört ismerjük, de a tikettes bor nagy állatság volt szerintem. Az is nagy "zsenialitásra" vallott, hogy színpadon az olimpikonok köszöntése alatt a We are The Champions szólt amikor nem, hogy bajnok, de még érmes sem lett senki. Állati égő volt sztem a sportolóknak is így.
  Az egyetlen ami viszont szerintem fantasztikus volt, az a Man Doki Soulmates koncertje. Köszönet érte az Audinak!!!!”
 • 5. énottvoltam 2008. augusztus 31. 06:40
  „Nagyon jó volt,csak dicsérni lehet! Jegyet is több helyen árultak.Sok ismerőssel össze lehetett futni, akit már amúgy rég láttál! Egyetlen dolog hiányzott, amit jövőre talán pótolnak, az ülőhely!Az nagyon kellett volna több is. Legalábbis szombaton!”
 • 4. gromek1 2008. augusztus 30. 19:32
  „Ja, meg ez a Mandoki is. Hagyjál már. Tudod, ez az a dzsingiszkános faszi, rég lejárt lemez. Meg a Toto együttes, meg a tököm tudja kiféle a harmadik... Na bakker, erre tényleg régóta vártunk.”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozogjunk egy nagyot a Pro Bongoban!

Nem tudod, hogy milyen edzést válassz? Sportolni, mozogni szeretnél? Akkor itt az idő! Célunk, hogy… Tovább olvasom