Hirdetés

2023.07.18. 16:19

Pultos, felszolgáló és egyéb vendéglátós pozíciók Kecskeméten

A vendéglátós munkalehetőségek országszerte gyakran elérhetőek, és ez alól természetesen Kecskemét sem jelent kivételt. Ezek a pozíciók egyebek mellett a KecskemetAllas.hu felületén is időről időre felbukkannak, vagyis mindenképpen tanácsos erre a portálra is kiterjesztened az álláskeresésed, amennyiben a vendéglátás területén helyezkednél el. A következőkben bemutatunk néhányat a visszatérő lehetőségekből!

Pultos, felszolgáló és egyéb vendéglátós pozíciók Kecskeméten - KecskemetAllas.hu

Forrás: KecskemetAllas.hu

Felszolgáló  

A felszolgálói pozíciók meglehetősen gyakori szereplői a KecskemetAllas.hu kínálatának. Többek között például koktélbárba, étterembe, büfébe és borbárba is kerestek már felszolgálókat a portálon keresztül a munkáltatók. A feladatokat ezen lehetőségek esetében jellemzően olyan tevékenységek adták, mint az asztalfoglalások adminisztrációja, az asztalterítés, a rendelések felvétele, az elkészült ételek és italok felszolgálása, valamint a fizettetés.  

A felszolgálói pozíciók betöltéséhez általában szakirányú végzettségre van szükség, ugyanakkor olyan lehetőségekkel is lehet találkozni – akár Kecskeméten is –, ahol ez nem követelmény, és a munkáltató vállalja a betanítást. A vendégközpontú gondolkodásmód, a kedvesség és a jó állóképesség ugyanakkor valamennyi esetben alapvető elvárásnak számít.  

Barista 

Barista álláslehetőség ugyancsak előfordult már a kecskeméti állásportál kínálatában. A pozíció feladatköre meglehetősen sokrétű, ugyanakkor alapvetően a kávékészítés és a felszolgálás köré összpontosul. Ezen feladatok ellátáshoz pedig az egyes kávétípusok átfogó ismeretére, a kávékészítéshez nélkülözhetetlen barista eszközök magabiztos használatára, kitűnő kommunikációs képességre, és nem utolsósorban a kávézás és a kávékészítés szeretetére van szükség.  

Pultos 

Gyakori álláslehetőség mindemellett a pultos pozíció is, amelynek betöltése olyan feladatokkal jár együtt, mint például rendelések felvétele, a vendégek szakszerű kiszolgálása, az italok elkészítése és kiadása, a kassza kezelése, valamint a munkakörnyezet és a vendégtér tisztán tartása. Az elvárások listájában ezen pozíció esetében jellemzően olyan elemek szerepelnek, mint a jó munkabírás, az igényes munkavégzés, a barátságos fellépés, illetve az önállóság és megbízhatóság. A jellemző vendégkörtől függően pedig akár a nyelvtudás is elvárás lehet. 

Szakács 

Végezetül pedig a szakács pozícióról sem feledkezhetünk meg, amely munkakör ugyancsak klasszikusnak számít a vendéglátós álláslehetőségek között. Kecskeméti szakács vagy felszolgáló állások között itt keresgélhet: https://kecskemetallas.hu/allasok/vendeglatas. Az ilyen pozíciók természetesen a tipikus szakács feladatokkal járnak együtt, beleértve például a napi menü és az étlap összeállításában való közreműködést, a meglévő készletek felmérését és a szükséges nyersanyagok megrendelését, a nyersanyagok feldolgozását, az ételek elkészítését, valamint azok tálalását. A szakács munkakör betöltésének alapvető követelménye a szakács végzettség megléte, ami mellett a releváns szakmai tapasztalat, a gyors, pontos és precíz munkavégzés, illetve a csapatjátékos attitűd is gyakran megjelenik az elvárások között.  (X)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában