Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

10-12 ÉVENTE CSERÉLNÜNK KÉNE, MÉGSEM TESSZÜK. MI AZ?

Matrac piaci körképünk első részéből többek közt megtudhatja melyek a cserére szoruló, elfáradt fekhelyek ismérvei, milyen szempontok szerint válasszunk új matracot, és azt is, hogyan kerül egy NASA-fejlesztésű alapanyag a magyar hálószobákba.
Az éjszakai pihenés minősége hangulatunk és teljesítőképességünk mellett egészségi állapotunkra is hatást gyakorol, ezért korántsem mindegy milyen fekhelyen, milyen matracon hajtjuk álomra fejünket. Ha reggelente rendszeresen összetörten, kialvatlanul ébredünk, egy egyszerű teszttel vizsgáljuk meg ágyunkat: amennyiben hanyatt fekve nyitott kézfejünket oldalról könnyedén be tudjuk csúsztatni derekunk alá, fekhelyünk valószínűleg elfáradt, kigödrösödött, ezért cserére szorul.

A választásnál érdemes megfontolni, hogy az ideális fekhely kiválasztását ne csupán annak ára határozza meg, hiszen csak alvási szokásaink, testsúlyunk, életkorunk, egészségi állapotunk együttes figyelembevételével találhatjuk meg az igazán megfelelő, személyre szabott matracot. A kezdetben kínált rugós, habszivacs- és vákuum matracok mellett napjainkban már a biomatracokból is bőséges kínálatot kapunk.

A matracok ezen családjába azok a modellek tartoznak, amelyek magas tisztaságú, természetes alapanyagokból készülnek. További jellemzőjük, hogy kialakításukban az anatómiai és ergonómiai szempontok is jelentős szerepet játszanak: a gerinc tökéletes alátámasztása miatt a matrac magja egy vagy több kókuszlapot, fekvőfelülete pedig – az izületek védelme, a test tökéletes befogadása miatt a kaucsukfa lecsapolt tejéből előállított – natúr gumilatex lapot tartalmaz. A biomatracokat szemlélve további érdekességeket is megismerhetünk: a NASA által kifejlesztett, speciális, hőre lágyuló memorylatex fekvőfelületek mellett például ezüst- és szénszálakkal szőtt matrachuzattal is találkozhatunk a kínálatban.

Minthogy a minőség gyártónként eltérhet egymástól, érdemes alaposabban körülnézni! A felhasznált alapanyagok és a kidolgozottság mellett érdemes figyelmet fordítani arra, hogy a gyártó mely intézetekkel, intézményekkel működik együtt, termékeit milyen normák és ajánlások szerint, milyen garanciákkal kínálja vásárlóinak.

A kisalfold.hu NAPI TIPPJE:

1. Akciós vákuummatrac és biomatrac kínálat. 
www.bio-textima.hu/akcio.php

2. Segítségnyújtás a matracvásárlás előtt állóknak. 
http://www.bio-textima.hu/7dolog.php

3. Nézze meg hogyan készülnek a biomatracok.
http://www.bio-textima.hu/video.php

Olvasóink írták

 • 4. Imcsi 2008. szeptember 25. 12:41
  „Mi 8 éve vettünk gyapjúgarnitúrával együtt 250 000-ért! Azóta jól alszunk, és nem fogjuk kicserélni 2-4 év múlva!”
 • 3. Zaji 2008. szeptember 16. 10:12
  „Szerintem nagyon reklám "szaga" van ennek a cikknek.”
 • 2. Gyurcsany Ferenc 2008. szeptember 15. 23:29
  „Es a fa-priccseket hanyszor cserelk a bortonben? Ez erdekel engem legjobban mert nemsokara ott leszek.”
 • 1. Peterfia Gergely 2008. szeptember 15. 23:26
  „Matrac-gyartok szerint minden heten kellene cserelni. Eppen ugy mint az auto-gyarak 2 evente ajanljak a cseret. Ha azokra halgatunk nemsokara naponta cserelunk mindent. Egy jo szalma-zsakot kell ujra tolteni minden aratas utan :-))”

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Bornapok programja

Győr - Csütörtöktől vasárnapig egész nap borkóstolók és gasztronómiai élmények várják a… Tovább olvasom