Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

PR

04.16. 00:00
Élj szívből fesztivál - 2018. május 24-27. Győr (Rodeo Ranch)

Élj szívből fesztivál - 2018. május 24-27. Győr (Rodeo Ranch)

Vajon tudjuk-e mit jelent szívből élni? Mit gondolunk erről? Milyen lehet az az élet, amelyet szívből élünk? Van különbség a mostanival szemben? Jobb lenne úgy az életünk? Mernénk változtatni? Fel mernénk adni az eddigi megszokásainkat azért, hogy a szív útjára lépjünk? Mi lenne, ami motivál minket egy ilyen változásra? Nyilvánvalóan az, ha ettől jobbá válik az életünk. Milyen területen? Bármely, vagy akár minden területen.

03.29. 00:00
Lézeres látásjavító műtétek extra biztonsággal!

Videó Lézeres látásjavító műtétek extra biztonsággal!

Ha a szem optikai egysége kicsit megváltozik, homályosan látunk. A kontaktlencse hatalmas találmány, mert ráfeküdve a szem ablakára, a szaruhártyára, azzal együttműködve annak formáját úgy változtatja, hogy újra éles legyen a látott kép. A tudomány azonban már kitalált ennél jobbat és pontosabbat! Ne egy lencsét tegyünk a szaruhártyára, hanem annak alakját változtassuk olyanra, hogy pontosan tudjon működni. A lézeres mikrotechnológia képes erre a századmilliméter pontosságú átalakításra.

03.24. 00:00

Nyilatkozat kell ahhoz, hogy apává válhasson az élettárs

Amikor egy házasságban gyermek születik, teljesen egyértelmű, hogy kik lesznek a szülei - ilyenkor a férj automatikusan a gyermek apjának tekintendő, és az ő neve kerül apaként a születési anyakönyvi kivonatba. De mi a helyzet az élettársi kapcsolatban élő pároknál? Kit tekint a jog ilyenkor a gyermek apjának? Mi a teendő, ha az élettársak lombikprogramban szeretnének részt venni? Szakértővel jártuk körül a kérdést.