Nyomozás

2023.12.10. 20:24

Letartóztatták a brjanszki iskolában lövöldöző lány apját

Két hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap Dmitrij Afanaszkint, annak a 14 éves tanulólánynak az apját, aki a brjanszki 5. számú gimnáziumban tüzet nyitott iskolatársaira, majd öngyilkosságot követett el.

MW

Az Orosz Nyomozóbizottság által közreadott videófelvételről készített kép a hatóság munkatársairól a brjanszki 5. számú gimnáziumban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 7-én

Forrás: MTI/AP/Orosz Nyomozóbizottság

Fotó: -

A lány csütörtökön egy pumpás vadászpuskát csempészett be az iskolájába, és megölt egy másik lányt, öt további fiatalkorút pedig megsebesített, mielőtt maga ellen fordította a fegyvert. Két sérültet Moszkvába szállítottak ellátásra, állapotuk „stabilan súlyos”, hármat Brjanszkban ápolnak kórházban. 

A nyomozás megállapította, hogy az apa gondatlanul tárolta a puskáját, amelyet saját bevallása szerint nem vadászat céljából, hanem biztonsági okból tartott a házban.

A férfit emellett azzal is vádolják, hogy fenyegetésekkel, kegyetlen bánásmóddal és emberi méltóságának szisztematikus megsértésével öngyilkosságba kergette a lányát.

Afanaszkin tagadta, hogy bántalmazta volna a lányát, a jogi képviselője pedig azt hangoztatta, hogy a lány naplójában másokról is találhatók információk, akik befolyásolhatták öngyilkossági szándékában.

Korábban a bíróság elrendelte a gimnáziumot őrző cég vezérigazgatójának és egyik alkalmazottjának előzetes letartóztatását két hónapra, az oktatási intézmény igazgatóhelyettesét pedig házi őrizetbe helyezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában