Illegális migráció

2023.10.07. 21:19

Rendkívüli állapotot hirdettek Pozsonyban

„Annak következtében, hogy a szomszédos országok lezárták határaikat, a menekültek nagyobb csoportjai, köztük kisgyermekes anyák is, kezdenek a fővárosban összpontosulni” – idézte a pozsonyi szóvivőt a Mandiner.

MW

Szlovák rendőrök határellenőrzést végeznek a somoskőújfalui határátkelőnél

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A pozsonyi magisztrátus rendkívüli állapotot hirdetett a főváros területén a tranzitmigráció miatt. Erről a főváros szóvivője, Peter Bubla tájékoztatta a TASR hírügynökséget – írja az Új Szó. 

Annak következtében, hogy a szomszédos országok lezárták határaikat, a menekültek nagyobb csoportjai, köztük kisgyermekes anyák is, kezdenek a fővárosban összpontosulni

– mondta Bubla, hozzátéve,

hogy a rendkívüli állapot kihirdetése lehetővé teszi, hogy a város operatívabban és hatékonyabban tudja kezelni a szükséges segítségnyújtást.

A szóvivő megjegyezte, hogy a város a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatallal, valamint a civil szervezetekkel együttműködve segít a kisgyermekes anyák elszállásolásában, élelemmel és a szükséges gyógyszerekkel való ellátásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában