Tragédia

2023.08.09. 13:59

Tűz ütött ki egy franciaországi üdülőben, sokan életüket vesztették

A lángok szerdára virradóra csaptak fel az északkelet-franciaországi Wintzenheimben, egy fogyatékossággal élők számára fenntartott üdülőben, az épület romjai alatt tizenegy ember holttestét találták meg – jelentette be a közeli Colmar város helyettes ügyésze.

MW

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy fogyatékossággal élők számára fenntartott üdülőnél az északkelet-franciaországi Wintzenheimben 2023. augusztus 9-én

Forrás: MTI/AP/TNN/DPA

A hatóságok és a sajtó eleinte tizenegy ember eltűnéséről számolt be, később kilenc holttest megtalálásáról érkeztek hírek. Az áldozatok végleges számát délután közölték.

A hatóságok tájékoztatása szerint a reggel fél 7 körül keletkezett tüzet sikerült hamar eloltani, 17 embert kimenekítettek, egyikőjüket kórházban ápolják. Az áldozatok egy Nancy-ból érkezett csoport tagjai, mind felnőttek.

Gérald Darmanin belügyminiszter azt mondta, az üdülőben fogyatékossággal élők egy csoportját szállásolták el. Hozzátette,

a lángok az 500 négyzetméteres épület 300 négyzetméterén pusztítottak.

Élisabeth Borne francia miniszterelnök közölte, hogy a helyszínre tart.

Gondolataim az áldozatokkal és szeretteikkel vannak

– tette közzé a közösségi médiában.

Tűzoltók dolgoznak a helyszínen, miután kigyulladt egy fogyatékossággal élők számára fenntartott üdülő az északkelet-franciaországi Wintzenheimben 2023. augusztus 9-én.
Fotó: Ronald Wittek / Forrás:  MTI/EPA

Emmanuel Macron államfő tragédiáról írt a korábban Twitterként ismert X közösségi oldalon.

A Strasbourgtól mintegy 70 kilométerre délre fekvő Wintzenheim városában található üdülőt egy tanulási nehézségekkel küzdő emberekkel foglalkozó jótékonysági szervezet bérelte – közölte a helyi média.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában