Illegális migráció

2023.08.14. 22:18

Óriási a nyomás a déli határon

Noha a baloldal szerint álprobléma az illegális migráció, csak az elmúlt napok is egyértelműen bizonyítják, hogy pokoli állapotok uralkodnak a déli határon – írja a Magyar Nemzet.

MW

Határvadászok járőröznek a magyar–szerb határon

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Múlt hét pénteken a magyarországi Ásotthalommal határos Hajdújárás külterületén egy kisebb csoport migráns az autópálya irányából a palicsi Tőzeg-tó erdősávja felé vonulva egy családi házra dobott három kézigránátot: ebből az első kettő fel is robbant.

Mint a Magyar Nemzet megjegyzi, ugyan a harmadik nem lépett működésbe, az másnap délutánig – amíg  Belgrádból a különleges tűzszerész osztagok meg nem érkeztek – egy családi ház kapujának közelében hevert.

Ugyanezen a napon Mórahalmon egy ház falának csapódott egy migránsokkal teli furgon, amit egy moldáv embercsempész vezetett a rendőrök elől menekülve. A becsapódáskor egy gázvezetéket is elszakított a jármű. A balesethez rengeteg mentőautó és több tűzoltóegység érkezett, egy személy súlyosan, hárman könnyebben megsérültek. 

Mivel szivárgott a gáz a megrongálódott gázvezetékből, az MVM munkatársait is riasztották a balesethez. A szakemberek rövid idő alatt elzárták a gázszolgáltatást és biztonságossá tették a sérült gázvezetéket.

A baleset után a járművet vezető embercsempész a sérülteket hátrahagyva elmenekült, a rendőrök nem sokkal később a helyszín közelében megtalálták a férfit. 

Egy gyermek is  meghalt Ásotthalomnál  

Egy nappal korábban Ásotthalom közelében szenvedett balesetet egy migránsokkal tömött kisbusz. 

A rendőrség tájékoztatása szerint a járműben utazó tizenkilenc ember megsérült, egyikük a helyszínen életét vesztette.

A mikrobusz utasai valamennyien szír állampolgároknak vallották magukat. A balesethez két vármegye területéről összesen tíz mentőegységet riasztottak. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai hat súlyos és tizenkét könnyebb sérültet láttak el,

egy gyermek a helyszínen meghalt.

A sérülteket – köztük két másik gyermeket – a mentők kórházba vitték – tájékoztatott Hangai József, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa.

A Frontex kimutatása szerint az év eleje óta negyvenezer migráns érkezett a Nyugat-Balkánra. 

Az ide belépők legnagyobb része Szerbián keresztülvágva, a magyar határon akar bejutni az unió területére.

Itt azonban heti átlagban mintegy háromezer illegális határátlépést akadályoznak meg a magyar hatóságok, ami miatt folyamatos a bevándorlók jelenléte a határ vajdasági oldalán – és ahol kriminális állapotok uralkodnak.  

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán érhető el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában