Novák Katalin andocsi Mária-kegyruhát ajándékoz a pápának

„Somogyi vármegyei látogatásomkor az andocsi hívek azt kérték, hogy adjam át ajándékukat Ferenc pápának, aki a templomot bazilika minor rangra emelte” – írta közösségi oldalán a köztársasági elnök.

A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa (j) magánkihallgatáson fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt és férjét, Veres Istvánt a Vatikánban 2022. augusztus 25-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: -

„Az andocsi kegytemplom különleges hely, ahova azért járnak a hívek, hogy gyermekáldásért imádkozzanak. Régi szokás, azok a hívek, akiknek az imája meghallgatásra talált, hálából díszes ruhát adományoznak a templomnak” – írta Facebook-oldalán Novák Katalin.

Hozzátette: „Somogyi vármegyei látogatásomkor az andocsi hívek azt kérték, hogy adjam át ajándékukat Ferenc pápának, aki a templomot bazilika minor rangra emelte. Államalapító Szent István király halála előtt Máriának ajánlotta az országot. Erre is emlékeztet ez a Mária-kegyruha.”

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntektől vasárnapig folyamatosan követhetik a HírTV-n. Az előkészületekről és a szentatya programjáról minden részlet megtalálható a HírTV oldalán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában