Ország-világ

2018.11.14. 15:25

Minden, amit tudni lehet a 2019-es érettségiről

Mutatjuk, mire számíthatnak, akik a fél év múlva esedékes megmérettetésre készülnek.

Az eduline információi szerint 2019-es tavaszi érettségi szezon május 3-án a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel kezdődik.


Az öt fő tantárgy vizsgái azaz a magyar, matek, történelem, angol és német május 6-ai héten kezdődnek. 

Az írásbeli vizsgák május 24-én olasz nyelvvel zárulnak. Ezt követik a szóbelik: az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5-13., a középszintűek pedig június 17-28. között lesznek.


Az Oktatási Hivatal Nyilvánosságra hozta a 2019-es magyar- és az emelt szintű magyarérettségi, tételcímeit, és a mozgóképkultúra és médiaismeret gyakorlati feladatait.


Az érettségihez pedig szorosan kapcsolódik a felvételi, amellyel kapcsolatban, szintén már sok mindent lehet tudni.


2020-tól csak azok kerülhetnek be egyetemre vagy főiskolára, akik minimum egy tárgyból emelt szintű érettségit tesznek, emellett van egy – legalább B2-es, vagyis középfokú – nyelvvizsgájuk. 2019-ben még nem lesznek ilyen szigorúak a szabályok, ám több alap- és osztatlan szakon már jövőre is kötelező lesz az emelt szintű érettségi egy vagy két tárgyból.


A portál közzétette azt a 33 oldalas dokumentumot is, amelyben megtalálható az alap- és osztatlan szakok teljes listája, mellettük pedig az érettségi követelmények is szerepelnek. Ebből tudható, hogy mely szakokhoz követelik meg az emelt szintű érettségit a meghatározott tárgyakból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában