Ország-világ

2017.01.03. 12:35

Immunerősítő tippek

Számos módja van az immunrendszer karbantartásának. Van, aki az ősi energiákban hisz, mások a természet kincseiben bíznak, de legtöbben a jól bevált pirulákat, vitaminokat választják. A lényeg, hogy hasson.

Nagy Daniella

Papadimitriu Athina színésznő azt mondja, amióta megtanulta az úgynevezett pránanadi energiagyógyászati technikát, szinten tudja tartani az egészségét, és már a gyógyteákat és a gyömbért is pusztán az íze miatt fogyasztja. A pránanadi (szanszkrit szó) energiacsatornát jelent. Maga a gyógymód 6500 éves tudást foglal magába, filozófiája szerint a mindent átható ősi energia támogatja az életfolyamatokat, gyógyítja a testet és a lelket.

 

Bunyós Pityu.

Bunyós Pityu.

Bunyós Pityu, a népszerű mulatós zenész fontosnak tartja a mindennapos vitamin- és ásványianyag-fogyasztást – természetgyógyász felesége segíti ebben –, de tudja, a rengeteg friss zöldség és gyümölcs mellett C- és B-vitaminra, kalciumra és magnéziumra is szüksége van. Harmincféle teát tart otthon, kedvenc ételei közé tartozik a tápanyagdús avokádó és az akácméz.

 

Bálint gazda

Bálint gazda

A téli időszakban még nagyobb figyelmet kell fordítanunk az egészségünk megőrzésére – figyelmeztet Bálint gazda –, és ebben a táplálkozás nagyon fontos. Tudja, a zöldség- és gyümölcsfélék drágábbak, de pénztárcakímélő megoldásokat javasol: – Viszonylag olcsón lehet fejes káposztát beszerezni és otthon beérlelni, mert a benne lévő vitaminok, az emészthető szerves rostok, a szervezetet roboráló és ízletes tejsav csak a természetes erjedés útján válik hasznossá. Rendkívül értékes táplálék a megreszelt és némi citromlével kezelt sárgarépa, karalábé, uborka, kínai kel, vöröshagyma elegye; néhány órás várakoztatás után kiváló, ízletes előétel vagy ételkísérő saláta. Ajánlom a nyers céklát is. Ajánlatos a borsmenta, kamilla, hárs, csipkebogyó forrázatát vagy rövid ideig főzött teáját fogyasztani. Ezek különösen az esti órákban hatékonyak, akárcsak egy kis forralt bor!

 

Recept az esti borozáshoz


Hozzávalók 4 személyre: 7,5 dl vörösbor • 3 dl víz • 6 evőkanál cukor • 1 rúd fahéj • ízlés szerint szegfűszeg • alma

Elkészítés: nem kell mást tenni, mint a hozzávalókat összekeverni és felmelegíteni, de nem szabad forrni hagyni! Amikor már kellemesen megmelegedett az ital, tegyünk bele néhány karika citromot.

Tálalás: a forralt bor is megérdemli az ízléses tálalást. Kisebb bögrékbe vagy hőálló üvegpoharakba töltsük, és akár egy koktélt, egy karika citrommal díszítsük. Ezt helyezhetjük a bögre szélére is, s jól mutat,

ha fahéjat reszelünk rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában