Ország-világ

2016.09.27. 11:50

˝Veletek vagyunk˝ - ezt rakták ki a Honvédkórház előtt mécsesekből a megsérült rendőrökért

Több tucatnyian gyűltek össze hétfő este Budapesten, a Honvédkórház előtt, hogy kifejezzék együttérzésüket a szombat éjszakai robbantásban megsérült két rendőrrel.

Munkatársunktól

A kórház bejárata előtt, a járdán mécsesekből kirakták a "Veletek vagyunk" feliratot, így fejezve ki szolidaritásukat a robbantásban életveszélyesen megsérült 23 éves rendőrnővel és súlyosan megsérült 26 éves rendőrrel. AZ akciót egy Facebook-csoport kezdeményezte, és rengetegen gyűltek össze a főbejárat előtt, ahol mindig találkozni olyanokkal, akik egy virággal vagy mécsessel érkeznek.

˝Veletek vagyunk˝ - ezt rakták ki a Hónvédkórház előtt mécsesekből a megsérült rendőrökért. Fotó: MTI/Kovács Attila  - GALÉRIA


Mint ismert, a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült. A rendőrség közölte: az ismeretlen férfi körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Papp Károly országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.


A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja. Nagy Andrea szóvivője hétfő délutáni közleményében azt írta: a robbantás ügyében beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a támadás célpontjai "kifejezetten a rendőrök voltak", így a nyomozás lefolytatása az ügyészség, azon belül a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. A nyomozást több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatja a Központi Nyomozó Főügyészség. 


A rendőrség a honlapján, a police.hu-n közzétett egy térfigyelő kamera által rögzített, 18 perces videót, amely a helyszínt mutatja. A felvételen rajta van a feltételezett elkövető, a megsérült rendőrök és a robbanás is. A videó végén látható egy férfi, aki többször a kezében tartott csomagba nyúl, a robbanás előtt egy kapualjba húzódik, majd azt követően elindul a földön fekvő rendőrök felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában