Ország-világ

2016.07.01. 09:22

Ne menjen ma okmányirodába és orvosát, gyógyszerészét sem tudja megkérdezni

mti

Pénteken munkaszüneti napot tartanak a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási  szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak. Szintén zárva lesznek ma  a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, a mentők  azonban teljes kapacitással dolgoznak.


Zárva lesznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatai is, az adóhatóság tájékoztatása szerint nem lesz  elérhető telefonon pénteken a NAV általános tájékoztató rendszere  és a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere sem.


A köztisztviselők napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és  pénzügyőri, illetve bűnügyi szakterületének munkarendjét nem érinti  - írták.


A köztisztviselők és kormánytisztviselők napja minden év július  1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. 1992-ben ezen a napon  lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, ennek  emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és  Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország  területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az Országgyűlés 2011.  június 20-án határozott úgy, hogy július 1-je a kormánytisztviselők  napja is legyen.


Július 1-jén, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a  Semmelweis-napon szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a  háziorvosi rendelők és a szakrendelők.


Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet  (OGYÉI) tájékoztatása szerint a gyógyszerellátás a legtöbb  településen ügyeleti és/vagy készenléti rend szerint biztosított  ezen a napon. Az ügyeletes és készenléti patikák címe, telefonszáma  településre, vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található  gyógyszertár-adatbázisban elérhetők - jelezte az OGYÉI.


Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)  közlése szerint zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi  rendelők, a szakorvosi rendelők, és a védőnői tanácsadók is. Ezen a  napon az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos ellátást az  ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a  fekvőbeteg ellátásra is.


A mentők július 1-jén teljes kapacitással dolgoznak - közölte  az Országos Mentőszolgálat.


Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta  munkaszüneti nap július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az  egészségügyben dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában