Ország-világ

2015.09.15. 08:09

Áldatlan állapotok uralkodnak a tököli rabkórházban

A kórházban lázat, testsúlyt, vérnyomást néha hetekig nem mérnek. Szakemberhiány miatt nha egyszerű töréseket, zúzódásokat sem tudnak ellátni.

Alapjogok sérülhetnek a tököli rabkórházban uralkodó állapotok miatt - írja a Magyar Nemzet keddi számában Székely László ombudsman jelentésére hivatkozva.

[namelink name="Székely László"] ombudsman OPCAT eljárás keretében vizsgálta meg a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházat. A még tavasszal tartott ellenőrzés most nyilvánosságra hozott jelentése szerint túlzsúfolt kórtermek, fáradt személyzet, állandósult szakemberhiány, valamint lesújtó higiéniás körülmények jellemzik a tököli rabkórházat.

A kórházban lázat, testsúlyt, vérnyomást néha hetekig nem mérnek. A szakemberhiány miatt még az egyszerűbb töréseket, zúzódásokat is külső egészségügyi intézményekben kell ellátni.

Az ombudsman szerint az intézményi létszám sem elegendő a feladatok megfelelő ellátásához, a végrehajtó állomány tagjainál a börtönstressz tüneteit észlelték.

Székely Zoltán az állapotok javítása érdekében felkérte a kormányt, hogy biztosítsa a tököli rabkórház bővítésének és korszerűsítésének pénzügyi feltételeit. A Büntetés-végrehajtás országos parancsnokától többek között azt kérte, hogy intézkedjen a biztonsági osztály felügyelői létszámának növelése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában