Ország-világ

2015.07.17. 14:39

Fidesz: ez az egyetlen hatékony mód a déli határ védelmére

Az ideiglenes műszaki határzárat tartja az egyetlen hatékony megoldásnak a Fidesz a déli országhatár megvédése érdekében.

Ezt Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője közölte pénteki  budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen hangsúlyozta: a kormányoldal  minden lépésének az a célja, hogy drasztikusan csökkenjen az  illegális bevándorlás mértéke és a magyar emberekre, a hatóságokra  háruló nyomás. A várhatóan az év vége felé elkészülő határzártól is  azt várják, hogy jelentősen csökken majd a migráció - közölte.

A politikus jelezte: készek a büntető törvénykönyv módosítására,  hogy szabálysértés helyett ismét bűncselekménynek minősüljön a  tiltott határátlépés. Tájékoztatása szerint e javaslat ősszel  kerülhet az Országgyűlés elé.

A bevándorlók sátrakban elhelyezését firtató kérdésre a szóvivő  azt válaszolta: kormányzati törekvés, hogy amennyire lehetséges, a  táborokat a települések határain kívülre helyezzék, és ott  alakítsanak ki megfelelő tartózkodási körülményeket, ami elsősorban  sátrakat jelenthet.

Kiemelte: a magyarországi migrációs nyomás nagyon erős, az idén  már - csütörtök éjfélig - 82 451 illegális bevándorló érkezett az  országba, döntő többségük a szerb-magyar határon keresztül. Ha ez  így megy tovább, éves szinten elérheti a 200 ezret a tiltott  határátlépők száma - tette hozzá.

Az illegális bevándorlás olyan mértékű, amit sem a magyar  szociális, sem az államigazgatási rendszer nem képes kezelni -  mondta Tuzson Bence, úgy fogalmazva: népvándorlásszerű folyamatról  van szó, tömegek indultak el Európa felé.

A frakciószóvivő szerint a kormányzati politikát a magyar  emberek is támogatják, hiszen - mondta - példátlan sikerű volt a  témában indított nemzeti konzultáció, az eddig feldolgozott  kérdőívek alapján az látszik, hogy az emberek nagy többsége a  korábbiaknál sokkal szigorúbb politikát akar az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában