Ország-világ

2015.06.25. 13:21

Trafikok miatt jelenti fel a DK Lázár Jánost

A DK szerink 5 és fél milliárd forintos kárt okozhat, hogy nyílt pályázat és verseny nélkül választották ki a dohány-nagykereskedelmet ellátó cégeket.

A Demokratikus Koalíció (DK) feljelenti [namelink name="Lázár János"] Miniszterelnökséget vezető minisztert, mert szerintük 5 és fél milliárd forintos kárt okozhat, hogy nyílt pályázat és verseny nélkül választották ki a dohány-nagykereskedelmet ellátó cégeket.

[namelink name="Varju László"], az ellenzéki párt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében törvénytelennek minősítette, hogy a kormány a nagy dohánycégek 6 milliárd forintos ajánlata helyett "Lázár János hódmezővásárhelyi haverjának" 600 milliós ajánlatát fogadja el a koncesszióért.

"Lázár János érdekköre ellopta a teljes dohányipart, trafikostól, nagykerestől, mindenestől" - fogalmazott a DK-s politikus, hozzátéve: pártja eltörölné a teljes trafiktörvény-csomagot, újra koncessziómentessé téve a dohány kis- és nagykereskedelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában