Ország-világ

2015.04.07. 22:05

Rejtélyes áramszünet okozott zavart Washingtonban

Az áramszünet Fehér Házat, a kongresszust valamint a külügy- és az igazságügyi minisztériumot is érintette. A szolgáltató nem tudja megmondani az áramszünet okát.

A Fehér Házat, a kongresszust valamint a külügy- és az igazságügyi minisztériumot is érintette a Washingtonban és elővárosaiban a keddi kora délutáni órákban beállt áramszünet.

A szolgáltatást a legtöbb helyen rövid időn belül helyreállították.

A helyi áramszolgáltató, a Pepco nem tudta megmondani az áramszünet okát. A CNN értesülése szerint egy villanyvezetéknél történt kisebb robbanás a fővárossal határos Maryland állam déli részén, a The Washington Post pedig arról írt internetes kiadásában, hogy a "belbiztonsági minisztérium vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy mi okozhatott robbanást egy dél-marylandi villamossági létesítményben, amelynek következtében túlfeszültség lépett fel, amely ideiglenes áramszünetet okozott a Fehér Házban és Washington belvárosában".

A tárca szerint semmi sem utalt rosszindulatú szándékosságra. A létesítményt az ügyfelek tulajdonában lévő SMECO elnevezésű cég üzemelteti, amely Washington több marylandi elővárosának biztosít szolgáltatást.

A Fehér Ház sajtórészlegében mindössze néhány másodpercig aludtak ki a lámpák és sötétültek el a képernyők, máshol az üzemzavar tovább tartott.

Az áramkimaradás miatt a napi külügy sajtótájékoztatót felfüggesztették, a törvényhozásban pedig generátorokat helyezte üzembe. Több metróállomáson csak a vészvilágítás üzemelt és elment az áram a Marylandi Egyetemen is. A Smithsonian Intézet több múzeumából kiterelték a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában