Ország-világ

2015.04.21. 12:02

Magyar állampolgár lenne Rezesová

Ha felvenné a magyar állampolgárságot, a szlovák nő gyakrabban és hosszabb időre láthatná lányait a magyarországi börtönben, ahol büntetését tölti.

Eva Varholíková-Rezesová egyre inkább azt fontolgatja, hogy kérni fogja a magyar állampolgárságot - írja a nol.hu. A volt kassai milliomon lánya csaknem három éve ittasan négy halálos áldozattal járó balesetet okozott az M3-son.

A Nolnak a négy ember halálával járó balesetet okozó nő hozzátartozói megerősítették a hírt, de hozzátették, hogy Rezesová még nem döntött az ügyben.

A magyar állampolgárságot főként két lánya, a 15 éves Alexandra és a 6 éves Ella miatt szeretné Rezesová. Ugyanis ők egyre nehezebben viselik édesanyjuk távollétét, akit havonta csak egyszer látogathatnak meg a magyarországi börtönben, akkor is csak egy órát tölthetnek együtt, mert az asszony külföldi állampolgár.

Ha az elítélt magyar állampolgár lenne, akkor a hatályos törvények értelmében havonta többször is találkozhatnának, éspedig hosszabb időre.

Ha Rezesová felveszi a magyar állampolgárságot, a kinti törvény értelmében el kell hagynia a szlovákot. Mivel a balesetet okozó nő jól beszéli a magyart, és apai ágon magyarok a felmenői, elvben nincs akadálya, hogy magyarrá legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában