Ország-világ

2014.12.19. 09:05

Romagyilkosságok: májusban születhet jogerős ítélet

Április 15-re tűzték ki a 2008-2009-es romagyilkosságok négy nem jogerősen elítélt elkövetőjének fellebbviteli tárgyalását - írta a Népszabadság.

Április 15-re tűzte ki a Fővárosi Ítélőtábla a 2008-2009-es romagyilkosságok négy nem jogerősen elítélt elkövetőjének fellebbviteli tárgyalását - írta pénteki számában a Népszabadság.

Az előzetes tervek szerint a táblabíróság öt bíróból álló tanácsa kétnaponta ülésezik majd, és május 8-án hirdetik ki a jogerős ítéletet - közölte a lap.

A Népszabadság felidézte: a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a negyedrendű vádlott esetében az első fokon kiszabott 13 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta a táblabíróságnak. Indoklásuk szerint a katonai elhárítás egykori ügynökének lehetősége lett volna legalább egy, de akár két gyilkosságot is megakadályozni, ha tájékoztatta volna egykori tartótisztjét vagy a rendőrséget arról, hogy az általa korábban, még az elhárítás ügynökeként megfigyelt társaság nem fácánra, hanem emberekre jár vadászni.

A lap érdeklődésére a főügyészségen nem kívántak részletekbe bocsátkozni arról, mekkora büntetést tartanának helyénvalónak. A másik három vádlottat első fokon életfogytig tartó fegyházra ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában