Ország-világ

2014.07.17. 11:56

Tömegsírba temették az időseket, feljelent a polgármester

A péceli idősek otthonában az elhunytak sírjait egy temetkezési vállalkozó megszüntette, arra hivatkozva, hogy túl sok helyet foglaltak. Végül 20-25 embert temettek egy helyre.

Vizsgálatot rendelt el a péceli polgármester annak tisztázására, hogy a helyi idősotthonban elhunytak köztemetésének lebonyolításakor az önkormányzattal szerződésben álló temetkezési vállalkozó megsértette-e a megállapodás bármely pontját – közölte a városvezető csütörtökön az MTI-vel. [namelink name="Szőllősi Ferenc "] független polgármester emellett feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, kegyeletsértés miatt.

Az Index szerdán írta meg, hogy a péceli idősek Otthonában a korábban köztemetéssel eltemetettek sírjait egy temetkezési vállalkozó megszüntette, arra hivatkozva, hogy túl sok helyet foglaltak. Az elhunytakat egy Ady Endre Szociális Otthon Elhunytjai feliratú márványtábla alatti tömegsírba temették: 20-25 embert egy helyre. Az otthon sosem hívták így, bár ebben az utcában van.

[namelink name="Czibere Károly"], az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán egy fonyódi rendezvényen jelentette be, hogy az államtitkárság vizsgálatot rendelt el, amely súlyos visszaéléseket tárt fel a péceli otthonban. Az intézmény igazgatóját azonnali hatállyal menesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában