Önkéntes tűzoltók

2014.04.28. 12:55

Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatása - fotók

A fertőrákosi ÖTe küldetése az egyesület módszeres fejlesztésével a lakosság biztonságának növelése.

kisalfold.hu


A Fertőrákosi Tűzoltó Egyesület 1892-ben alakult. Kisebb megszakítások után 2001-től ismét működik az egyesület. Az eltelt időszakban átépítették a szertárat és folyamatosan fejlesztették az egyesület személyi állományát és technikai eszközeit.

A szertárépület felújítása 2004-ben fejeződött be helyi mesterek és az önkéntes tűzoltók szabadidős munkájával az önkormányzat anyagi támogatása mellett.

A terméskövekből álló a helyi építészet jegyeit viselő szertárépület az adottságok ideális kihasználása mellett alakították át. Erőfeszítéseik milliós fejlesztéseket vittek véghez.

Komplex felújítás, költségcsökkentő fűtéskorszerűsítés, tetőcserével együtt tetőtéri oktatóterem kialakítása történt az évszázados épületben.

Fertőrákosi ÖTE



Műszaki fejlesztések és gyors reagálás

Évente több alkalommal vonulnak az önkéntes egyesület tagjai a soproni laktanyában városvédelem céljából. Tűzoltásban, viharkárok és műszaki mentésekben segítik a hivatásosok munkáját. Tavaly 38 esetben vettek részt káresetek felszámolásában. Az önkormányzat segítségével a saját erőből egy 4000 literes Iveco típusú gépjárműfecskendőt vásároltak.

Mára 47 fő az egyesület taglétszáma. Tűzoltótechnika kezelői végzettsége különböző géptípusokra 15 főnek van. Céljuk idén készenlétbe helyezni a tűzoltóhajójukat, ami a Fertő-tó magyarországi oldalán védi majd a cölöpházakat és a nádast.

Küldetésük az egyesület módszeres fejlesztésével a lakosság biztonságának növelése. Minél több fiatallal szeretnék megismertetni a tűzoltó munka szépségét. Célkitűzéseikhez, technikai felszereltségük, eszközeik bővítéséhez hozzájáruló adományozók jelentkezését várják.

A Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2013. évre kiírt I. és II. pályázatán összesen 738.915 forint támogatást vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!