Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Pars Krisztián első helyen döntős kalapácsvetésben

Pars Krisztián 79,37 méteres dobással bejutott a vasárnapi döntőbe kalapácsvetésben a londoni olimpia pénteki versenynapján.
22:24 - Farkas Györgyi 29. az első nap után

A hétpróbázó Farkas Györgyi az első nap után a 29. helyen áll a londoni olimpia atlétikai versenyén.

Az esti program a súlylökéssel indult az Olimpiai Stadionban, a Honvéd atlétája elsőre érte el legjobbját, a 13,55 méterért 764 pont járt. Másodikra csak kevéssel maradt el ettől (13,49 m), harmadikra viszont rontott.

A harmadik próba után 2674 ponttal a 28. helyre lépett előre.
A nap zárószámában, a 200 méteres síkfutásban 25.72 mp-cel - idei legjobbja 25.70 mp - futamában az ötödik helyen ért célba, s 822 pontot gyűjtött.

Farkas összesítésben 3496 ponttal a 29. helyről várhatja a folytatást.
A hétpróbázókra szombaton a távolugrás, a gerelyhajítás és a 800 méteres futás vár.

16:08 - Pars Krisztián első helyen döntős

A kalapácsvető Pars Krisztián a legjobb eredménnyel jutott be a döntőbe pénteken a londoni olimpia atlétikai versenyeinek első napján. A szám selejtezőjében a B csoport küzdelmei csaknem egyórás csúszással kezdődtek.

Az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes szombathelyi dobó az Olimpiai Stadion 80 ezer nézője előtt bemelegítésnél is a 78 méteres selejtező szint közelébe dobott, majd már élesben, 77,11 méterrel kezdett. Valószínűleg ezzel is finalista lett volna, mivel a másik csoportban csak négyen értek el jobbat.

Pars Krisztián második dobása a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kalapácsvetés selejtezőjének B csoportjában az Olimpiai Stadionban
Pars Krisztián második dobása a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kalapácsvetés selejtezőjének B csoportjában.
Fotó: MTI/Kollányi Péter

Pars azonban nem bízta a véletlenre, másodikra biztosan megdobta a szintet, 79,37 méterrel. Pars idei legjobbja 82,28 méter, ennél ebben az évben csak az a fehérorosz Ivan Tyihon ért el jobbat (82,81 m), akit doppingmintáinak újraellenőrzése miatt visszaléptettek a rajt előtt. Meglepetésre kiesett a lengyelek egyik reménysége, a 81,39-es idei eredménnyel rendelkező Pawel Fajdek, akinek mindhárom kísérlete érvénytelen volt.

Az A csoport küzdelmeit a világbajnok, athéni olimpiai bajnok japán Murofusi Kodzsi nyerte azzal, hogy másodszorra 78,48 méterre hajította a szert.

A címvédő szlovén Primos Kozmus elsőre dobta meg a szintet, 78,12-vel. Mindkettőjüknek ez az idei legjobb eredménye, ami jelzi, hogy nem sok versenyen indultak a játékok előtt. "Kicsit ideges vagyok, mert rengeteg idő telt el az A és B csoport között, sokat csúszott a program. Kétszer kellett bemelegíteni, ez kicsit fárasztó volt, s éreztette a hatását az első dobásnál" - nyilatkozott Pars Krisztián, aki Tyihon visszaléptetésére csak ennyit mondott: "No comment. Az élet visszaadja..."

Pars hozzátette, a döntőben 82 méteres dobással lenne elégedett. Nem tartja tehernek, hogy aranyérmet várnak tőle, mivel neki is ez az elvárása magával szemben. A kalapácsvetés döntőjét vasárnap rendezik, magyar idő szerint 21:20-tól.

15:36 - Pars Krisztián 79,37 méteres dobással bejutott a vasárnapi döntőbe kalapácsvetésben a londoni olimpia pénteki versenynapján.

A szombathelyiek Európa-bajnok nehézatlétája a második selejtezőcsoportban szerepelt, s elsőre egy biztonsági dobással 77,11 méterig jutott. Valószínűleg ez is elég lett volna neki a fináléhoz, de a második sorozat után már nem maradtak kérdőjelek, ugyanis könnyedén sikerült túlszárnyalnia a 78 méteres selejtező szintet.

Pars Krisztián öltözködik második dobása után a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kalapácsvetés selejtezőjének B csoportjában az Olimpiai Stadionban.
Pars Krisztián öltözködik második dobása után a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kalapácsvetés selejtezőjének B csoportjában az Olimpiai Stadionban.
Fotó: MTI/Kollányi Péter

15:20 - Pars Krisztián már döntős kalapácsvetésben

Két dobás után már biztos, hogy Pars Krisztián ott lesz a kalapácsvetés vasárnapi döntőjében a londoni olimpián.

A magyar klasszis egy 77.11-es dobással nyitott a selejtezőben, majd másodjára 79.37 méterre repült a szer.
Hirdetés

A kalapácsvetés döntős szintje 78 méter volt, ezt az első sorozatban csak ketten, a japán Murofusi Kodzsi és a szlovén Primoz Kozmus dobták meg, a másodikban pedig Parson kívül senki.

15:08 - Minczér Albert búcsúzott

Minczér Albert kiesett a további küzdelmekből 3000 m akadályon pénteken a londoni olimpia atlétikai versenyeinek első napján. A VEDAC futója rendelkezett futamában a leggyengébb idei eredménnyel (8:54.43 p), így alapos javulásra lett volna szüksége a továbbjutáshoz. Féltávnál a legjobbak kezdtek meglépni, Minczér nem tudta velük tartani a lépést, végül a 11. helyen ért célba 8:40.74 perccel. Ez idei legjobbja, a fináléhoz viszont 8:27.49 perces egyéni csúcsánál is jobbat kellett volna futnia.

Minczér Albert (elöl) fut a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 3000 méteres akadályfutás selejtezőjében az Olimpiai Stadionban 2012. augusztus 3-án.
Minczér Albert (elöl) fut a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 3000 méteres akadályfutás selejtezőjében az Olimpiai Stadionban 2012. augusztus 3-án.
Fotó: MTI/Kollányi Péter

"A táv első fele jól ment, az utolsó ezret viszont nem sikerült megfelelően teljesítenem. Ennél jobbat vártam magamtól" - mondta Minczér Albert. A három futamból az első négy-négy helyezett, illetve mellettük a további három legjobb idővel rendelkező került a döntőbe.

14:05 - Farkas harmadjára is leverte a 183 centimétert, 180 a végső eredménye.

13:25 - Nem sikerült az első magasugrása Farkas Györgyinek a zuhogó esőben.

12:00 - Farkas Györgyi a 36. helyen áll a gátfutás után. A hétpróbázókra pénteken még három szám vár: a magasugrás, a súlylökés és a 200 méteres futás.

A magyar atléták is megkezdték a szereplést Londonban. Fotó: MTI/Kollányi Péter (galéria)

11:50 - Kürty harmadszor is ront, az egyetlen érvényes eredménye, a 19.65 pedig nem elég a továbbjutáshoz.

11:35 - Kürthy második lökése nem sikerült, így egyelőre a 19.65 méteres eredménye számít.

A magyar atléták is megkezdték a szereplést Londonban. Fotó: MTI/Kollányi Péter (galéria)

11:22 - Farkas Györgyi 14.33 másodperc alatt teljesítette hétpróba 100 méter gátjának távját, így 932 pontot kapott.

11:18 - Kürthy Lajos első próbálkozásából 19.65 métert lökött. Ennél valószínűleg több kell.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisz: S. Williams-Sarapova és Murray-Federer döntő lesz

Serena Williams lesz az orosz Marija Sarapova ellenfele a londoni olimpiai női tenisztorna… Tovább olvasom