Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

˝Nagy sz.r volt az egész!˝ - Biczó és Cseh is lemaradt a döntőről

Biczó Bence és Cseh László sem jutott be a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe. Előbbi összesítésben a 9., utóbbi pedig a 12. helyen zárt.
Biczó Bence és Cseh László sem jutott be a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe hétfőn a londoni olimpián, előbbi összesítésben a 9., utóbbi pedig a 12. helyen zárt.

Mindkét magyar a második elődöntőben szerepelt, a Pekingben ezüstérmes Cseh 1.55.88-as idővel a hetedik, míg Biczó 1:55.36-tal az ötödik lett.

A legjobb idővel (1:54.25) a japán Macuda Takesi jutott a fináléba.

Cseh László:
"Nagy sz.r volt az egész, nem tudok mit mondani... A karom nem működött, életem legrosszabb versenye volt. Lehet, hogy megérdemlem..."

Biczó Bence:
"Botrány, már megint a benyúláson múlott, nem jött ki jól a fal. Az első száz rendben volt, jó volt, az utolsó húsz méter viszont pocsék. Nem tudom, mért, erre kell választ találnom."

Hosszú Katinka az ötödik legjobb idővel bejutott a 200 méteres vegyesúszás keddi döntőjébe, ugyanakkor Verrasztó Evelyn a 9. helyen fejezte be a számot, így lemaradt a fináléról a londoni olimpián.

Hétfő este mindkét magyar az első elődöntőben volt érdekelt, Hosszú kiváló versenyzéssel, 2:10.74 perces idővel megnyerte a futamot, míg Verrasztó 2:11.53-mal a negyedik lett.

A második elődöntőben a 400-on világcsúccsal diadalmaskodott 16 éves kínai Je Si-ven (Ye Shiven) új olimpiai rekorddal utasította maga mögé a mezőnyt, és várhatja a legjobb idővel (2:08.39) a finálét.

Hosszú Katinka:
"Úgy voltam vele, hogy mindenképpen úszni szeretnék holnap délelőtt, a 200 pillangó selejtezőjében. Most persze nagy a dilemma, hogy mi legyen, még ma este ezt el kéne döntenem amerikai edzőmmel, Dave Salóval, akit hívni fogok, de nehéz lesz elhatározásra jutni. Jobban szerettem volna, ha Evelyn is döntős, és legalább nyolcadikként kerül tovább."

Verrasztó Evelyn:
"Senki se akar kilencedik lenni, én se szerettem volna, de hát ez van. Pedig most jobbat mentem, mint délelőtt, mellen is javultam, de a másik futam jóval erősebb volt. Katinkának saját döntése, hogy indul-e a 200 vegyes döntőjében vagy sem, én nem akarok ezzel foglalkozni, és befolyásolni sem fogom őt."

Korábban:

Mindkét magyar a negyedik futamba kapott besorolást: a 400 m vegyesen nagy meglepetésre a fináléról lemaradt Cseh a második százon óriási tempót diktálva jött fel a második helyre, míg Biczó jól kezdett, majd kissé visszaesett, de az utolsó 50-en nagy hajrával végül harmadik lett a japán Macuda Takesi és Cseh mögött.

Hétfőn is folytatódott az úszás a magyarokkal az Aquatics Cetre-ben. Fotó: MTI/Illyés Tibor (galéria)

Az utolsó nyolcfős előfutam előtt Cseh 1:55.86 perccel hatodik, Biczó pedig 1:56.51 perccel nyolcadik helyen állt, azaz már nem volt félnivalójuk. Végül Cseh a kilencedik, Biczó pedig a 13. idővel jutott tovább.

"Nem volt ez rossz így reggel, nem fáradtam el, akár még egy 200 belefért volna. Az viszont tény, hogy jobbra számítottam, a sorban csak kilencedik vagyok, javítani kell, s fogok is, főleg a dinamikámon" - mondta Cseh.

Hétfőn is folytatódott az úszás a magyarokkal az Aquatics Cetre-ben. Fotó: MTI/Illyés Tibor (galéria)

"Örülök, hogy benn vagyok a 16-ban, mert elszúrtam ezt a mai úszást. Még az is benne volt, és támadt is ilyen rossz érzésem, hogy nem jutok tovább a selejtezőből. Este jóval több kell" - fogalmazott az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó.

Hosszú Katinka  a negyedik, Verraszó Evelyn pedig a nyolcadik  idővel ment tovább

Hosszú Katinka a negyedik, Verraszó Evelyn pedig a nyolcadik legjobb idővel bejutott az esti elődöntőbe 200 m vegyesen a londoni olimpia hétfői napján.

Hétfőn is folytatódott az úszás a magyarokkal az Aquatics Cetre-ben. Fotó: MTI/Illyés Tibor (galéria)

Verrasztó a harmadik futamban rendkívül erősen kezdett, majd mellen visszaesett, de gyorson sikerült feljönnie a harmadik helyre. A 400-on negyedikként záró Hosszú a negyedik futamban végig erős tempóban úszott, egyedül mellen húztak el tőle, de gyorson ő is ismét előrelépett.

Az utolsó futam előtt már mindkét magyar helye biztos volt az elődöntőben, Hosszú 2:10.68 perccel, míg Verrasztó 2:12.17 perccel jutott tovább.

"Nehéz volt, kellett hajtani rendesen" - nyilatkozott Verrasztó. "Az eleje rendben volt, a vége, a gyors úgy-ahogy elment, de a jelek szerint 23 évesen mellen is meg kell még tanulnom úszni..."

Hétfőn is folytatódott az úszás a magyarokkal az Aquatics Cetre-ben. Fotó: MTI/Illyés Tibor (galéria)

"Most sokkal jobban éreztem az úszást, mint szombaton" - kezdte értékelését Hosszú. "Viszont döntéshelyzetbe kerültem, mert jó lett az időm, így most vacillálok, hogy a 200 vegyesre, vagy a holnapi 200 pillangóra menjek-e rá inkább. A kettő üti egymást, úgyhogy választanom kell. A vegyes ma esti elődöntőjét megvárjuk az edzőmmel, s majd az alapján határozunk."

Olvasóink írták

  • 2. caszablanka 2012. július 31. 07:27
    „Talán nem az EB-re kellett volna ennyire felkészülni és ott elsütni a puskaport. Sok nemzet és úszó el sem jött az
    EB-re mert ők az olimpiára készültek. Lehet,hogy nekik volt igazuk. De egyébként ki állitotta össze ezt a versenynaptárt?”
  • 1. Infamous 2012. július 31. 00:12
    „a hazai rendezésű EB(?) után nagy volt megint az úszóink arca... jobb lett volna a realitások talaján maradni. lassan már a döntőkbe sem férnek be... a vívó srác nem volt "futtatva" és mégis behúzta az aranyat...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrán arany és botrány női párbajtőrben

London 2012 - Az ukrán Jana Semjakina nyerte a női párbajtőrözők versenyét a londoni olimpián Tovább olvasom