Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Hosszabbítás után maradt le a bronzról a magyar női vízilabda-válogatott

Egyszer visszajöttek a sírból Merész András lányai, négygólos hátrányból mentettek hosszabbításra, de diadalmaskodott az ausztrál fölény, érem nélkül távoznak Drávuczék.

Közvetítésünk támogatója az EDF Démász Zrt.

Ausztrália-Magyarország 11-11 (2-1, 5-3, 3-4, 1-3) - hosszabbítás után 13-11

XXX. nyári olimpia, női vízilabda bronzmérkőzés. Vezeti: Adrian Alexandrescu (román), Dragan Stampalija (horvát).

Ausztrália: McCormack - Beadsworth 4, Smith, Lincoln-Smith 2, Moran 1, Knox, Webster 2, Gynther 1, Ralph, Southern 2, Rippon, Zagame 1. Szövetségi kapitány: Greg McFadden.

Magyarország: Bolonyai - Czigány, Antal, Kisteleki 1, Szűcs 2, Takács, Drávucz 2, Keszthelyi 2, Tóth I., Bujka 2, Csabai 1, Menczinger, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Merész András.

Emberelőny: 8/4 ill. 13/4.

Ötméteres: 1/1 ill. 2/2.

Kipontozódott: Tóth (12. perc), Zagame (17. perc).

Sárga lap: Merész András (24. perc),Greg McFadden (32. perc) .

Piros lap: Merész András (38. perc)

Merész András szövetségi kapitány: "Mint az olimpia eddigi meccsein, ma is dadogósan kezdtünk, bár még így is a legjobb negyedünk volt, hiszen sok gól helyett csak egy volt a hátrányunk. Utána azonban az ausztrálok elmentek négy góllal, de ahogy védekezést váltottunk, összeállt a játékunk, működött a támadójátékunk is, a legvégén pedig szó szerint a medence mélyéről jöttünk vissza. Amit Antal Dóri az egri "kavicsosban" megtanult, az köszönt annál a csalafinta gólnál vissza, ilyesmire, efféle vagányságra csak magyar vízilabdázó képes. A hosszabbításban azt vártam, hogy a lélektani előny nekünk kedvez majd, sajnos nem így történt, és ez nemcsak rajtunk múlott. Ami a játékvezetést illeti, nos - amint az utólag kiderült - a román bíró ért magyarul is, így csak annyit mondok: csókoltatom..."

Takács Orsolya: "Nem játszottunk jól, és az utolsó leheletünkig küzdöttünk. Az, hogy két másodperccel a vége előtt egyenlítettünk, és a sírból visszahoztuk a meccset, a csapat tartását bizonyítja. Sajnálom, hogy nem sikerült érmet szereznünk, viszont most jobb érzéssel zártam a tornát, mint négy éve Pekingben. Akkor érmet reméltek tőlünk, most nem, mégis hittünk magunkban. Rengeteg új játékos van a keretben, akiknek ez volt az első olimpiájuk, és már a kijutás is bravúr volt, nem csak a négy közé jutás. Az utóbbi egy éve ennek a csapatnak fergeteges volt."

Gangl Edina: "Nagyon fárasztó volt visszajönni a meccsbe, és ledolgozni a komoly hátrányunkat. És aztán ott volt ez a gól, amiről sokáig beszélni fognak, hiszen a küzdeni akarás példája volt. A hosszabbításban is volt esélyünk, de nem szabad a bírókkal foglalkoznunk, mert akkor téves következtetéseket is levonhatnánk."


Egy fiatal gárdától - ahol az átlag életkor 22 év - így is csodás eredmény a 4. hely, így egy pici hiányérzet után örülni kell a pontszerzésnek is.

Hosszabbításban kapott ki a magyar női vízilabda-válogatott Ausztráliától a bronzmeccsen. Fotó: MTI/Kollányi Péter (galéria)

Hosszabbítás - Második félidő

3. perc:
Páros kiállítás, Merész Andrást pirossal küldik el a magyar kispadtól. Beadsworth ejtése becsúszik, Antal utolsó kisérlete nem, ez a vége. Egyszer már visszajöttünk a sírból, de másodjára nem ment. 13-11.

3. perc: Támadnak az ausztrálok, ki kellene védekezni! Ellövik távolról, Gangl leszedi. 42 másodperc, időt kér Merész András. Idegölő másodpercek. Kijönnek szorosra az ausztrálok, kontrát ítélnek a játékvezetők. 30 másodperc van vissza, 24 másodpercig támadhatnak az ausztrálok az időkérés után.

2. perc: Nem jutnak lövésig a fehérsapkások, megint mi támadhatunk. Gólt kell lőni, Lányok! Későn jön a beadás Bujkának, lefordulnak az ausztrálok. Időkérés.

1. perc: Megint védekezéssel kezdhetünk, szerencsére elpasszolják a labdát, mehetünk támadni. Bujka pattintását McCormack könnyedén halássza le.

Ausztrália-Magyaroszág női vízilabda bronzmeccs. Fotó: MTI/Kollányi Péter (galéria)

Antal parádés labdaszerzése után kétszer három perc hosszabbítás jön. Ez már a kéziseknél bevált, reméljük Fortuna itt is mellénk áll.

Hosszabbítás - Első félidő

3. perc:
Jön a magyar előny, ezt már nem lehet kihagyni. De, megint. Körbe-körbe megy a labda, senki nem mer lőni. A végén mégis próbálkozunk valamivel, de ez sem jó. Gynther ejtése a kapufáról vágódik ki. Ez a vége.

2. perc: Jönnek az ausztrálok, de mellé lőnek. Feljavult a védekezés, csak a zónát kellene picit hanyagolni. Nem lövünk kapura, kontra nálunk. Megint zónázunk, Beadsworth marad üresen, simán lőhet 5 méterről. 12-11.

1. perc: Gynther hozza el a labdát, de blokkolunk. Előnyben jöhetünk, mire lövünk kiegészülünk, de Szűcs lövése a kapufán csattan.

4. negyed (1-3)

8. perc:
Greg McFadden kap sárga lapot, Merész András kér időt. Fórban támadhatunk, ezzel élni kell! Szűcs lövése a kapufáról jön le, de megszerezzük a labdát! Az utolsó támadás a miénk.Keszthelyi lövését leszedi McCormack,  de Antal elszedi a labdát a kapustól, és egyenlítünk! Hosszabbítás! 11-11.

Ausztrália-Magyaroszág női vízilabda bronzmeccs. Fotó: MTI/Kollányi Péter (galéria)

7. perc: Újabb Gangl-védés, Drávucz indul meg, megy át a kereszt Szűcsnek, aki a kapufáról és a kapusról lő gólt. 11-10. Kiszorítjuk az ausztrálokat, Bujka megindul fel, de visszaérnek vele.

6. perc: Gangl megint nagyot fogott, most már nekünk is kéne egy gólt lőni. Eladott labdákkal nem fog menni...

5. perc: Knox lövését húzza le Gangl. Megkapjuk a fórt, élni kellene vele. Körbe-körbe jár a labda, senki nem meri ellőni, végül Keszthelyi bombázza fejbe McCormack-et.

4. perc: Ausztrál előny, de Gangl fejjel véd, a kipattanó a miénk. Szűcs úszna meg, de visszaér vele az ausztrál védelem. Megint nem jutunk el lövésig.

3. perc: Ausztrál kapuda, zárkózhatunk. Szűcs és a blokk párharcot megint az utóbbi nyeri.

2. perc: Szerencsés ausztrál gól, Keszthelyiről megy be Gynther lövése. 11-8. Most mi is szerencsések vagyunk, Keszthelyi előnyben lő rá, beszéldül a labda. 11-9.

1. perc: Nem meglepő, az ausztrálok hozzák el a lányok. Már csak 8 perc, ezt meg kell nyomni Lányok!  Szerelünk!

3. negyed (3-4)

8. perc:
Nem sokáig, kontra. Bujka centerben, ez sem jó. Moran úszik meg, 10-8.

7. perc: Kivédekezzük az emberhátrányt, az egyenlítésért jöhetünk. Kesztehyli ejt, pontatlan, irány védekezni. 

6. perc: Tévedtünk, megy nekik. Lincoln-Smith 9-7 Bujka újabb büntetőt harcol ki, ott is marad a vonalnál. Be is vágja, ahogy azt kell. 9-8.

5. perc: Két elrontott támadás, most az ausztráloknak se megy.

Ausztrália-Magyaroszág női vízilabda bronzmeccs. Fotó: MTI/Kollányi Péter (galéria)

4. perc: Beadsworth lövése fölé pattan, feljöhetünk 1 gólra! Újabb magyar emberelőny, Csabai végre! 8-7!

3. perc: Ausztrál kontra, majd egy eladott magyar labda az ellenfél kapujánál. Gangl jól jön ki, Kisteleki indul a szélen, Drávucz középen, jön a beadás, gól. 8-6.

2. perc: Webster lövi át a magyar zónát, minden lövőt szabadon hagyunk... 8-4. Ötméterest harcol ki Bujka, Szűcs áll oda.Bent is van. 8-5.

1. perc: Megint az ausztráloké a labda. Nem jutnak messzire, mi viszont emberelőnyben támadhatunk. Zárkózni kellene, letelik a fór, megint a blokkba vágjuk a labdát.

2. negyed (5-3)

8. perc:
Labdát szereznénk, de Antalt kiállítják. Időt kér McFadden. Kapust cserélt Merész András, Gangl a kapuban. Labdát szerzünk, de ez a vége.

7. perc: Keszthelyi értékesíti a második fórt, 7-4. Smith lő el a kapu mellett, a magyar támadás megint gyenge.

6. perc: Ausztrál előny, és ausztrál gól. Beadsworth kettőnél jár. 6-3. Még szerencsénk sincs Menczinger lövése kifele pördül. Webster lövése viszont tisztán bent. 7-3.

Ausztrália-Magyaroszág női vízilabda bronzmeccs. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

5. perc: Knox szerencsére mellé durrant, jöhetünk. Itt is van, Bujka csavar centerben, szépen fölülre, McCormack reagálni se tudott. 5-3.

4. perc: Lincoln-Smith eelőnyből húzza rá a kapura, a kapufa segített bepördülni. 5-2. Czigány lövését megint blokkolják, nem sok labdánk jutott még el a kapuig.

3. perc: Southern lövése kerüli el a magyar kaput, a magyar támadás elején azonban kontra. Gynthert nem tudjuk szabályosan fogni centerben, ötméteres. Bolonyai jó irányba mozdul, de Southern bevágja. 4-2. megint szerelnek az ausztrálok.

2. perc: Szűcs Gabi védekezik jól, az egyenlítésért támadhatunk. Szűcs gyenge lövése a blokkban áll meg, jöhetnek az ausztrálok.

1. perc: Megint Gynther hozza el a labdát, Keszthelyinek nem sok hiányzott. Gynther lövését védi Bolonyai, de a kipattanó Southern elé pattan. 3-1. Drávucz erőből lövi el a szélről, az ötödik előnyünk végre kipipálva. 3-2.

1. negyed (2-1)

8. perc:
Czigány bombája a kapufáról a félpályáig pattan vissza, miénk a labda, próbálkozhatunk újra. Megint jön a fór, de megint nem tudunk vele mit kezdeni. Czgiány kezéből esik ki a labda.

7. perc: Ausztrál kontra után jöhetünk, vagyis jöhetnénk, ha nem adnánk el a labdát. Beadsworth a kapufa tetejére ejt, veszélyesebbnek tűnt.

6. perc: Bujkához jönne a beadás, de leszedik az ausztrálok. Kontra után jühetünk viszont. Bujka megint szállítja a fórt, Antal kapkodja el, odaér a kapus a rövidre.

Ausztrália-Magyaroszág női vízilabda bronzmeccs. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

5. perc: Ausztrál labdaszerzés, jön az előny megint, kiegészülünk, a kapufán csattanó lövés után Antal hozhatja fel a labdát.

4. perc: Keszthelyi az utolsó pillanatban vállal el egy lövést, becsúszik McCormack keze alatt. 1-1. Beadsworth használja ki a fórt, 2-1.

3. perc: Letelik a magyar támadóidő, eldobjuk oldalra a labdát. Víz alá viszik a labdát az ausztrálok, fordulhatunk. Szűcs vállalja el messziről, a blokkról repül ki a labda. Zagame 8-9 méterről vág hatalmas gólt, a kapufa is segített. 1-0.

2. perc: Bujka lő el keresztbe, sajnos jócskán elkerülte a kaput. Pazar védelem, nem jut el a labda a centerhez.

1. perc: Az ausztrálok érnek hamarabb a labdához, ők vezethetik az első támadást. Webster lövi el Bolonyai kapuja felett a labdát. Bujka harcol ki fórt.
 
19.35: Vége a bemutatásnak, kezet fognak a csapatok, jön még egy kis melegítés, dobálás a labdával, majd jöhet a harc a bronzért.

Ausztrália-Magyaroszág női vízilabda bronzmeccs. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

Nem voltak merész álmai a női vízilabdásoknak, akik éremre készültek a londoni olimpián. Közel voltak a döntőbe jutáshoz is, de a spanyoloknak jött ki jobban a lépés.

A bronzmeccsen ma azokkal az ausztrálokkal játszanak Bujkáék, akik Amerikától szenvedtek vereséget az elődöntőben, és akik minket egy góllal vertek meg a tavalyi vb nyolcaddöntőjében.

Ma biztosan egy olyan cspatot fogunk látni, akik megszorongatták az Egyesült Államokat, így nagy valószínűséggel meglesz az a bronzérem. Így legyen! 

Az már kiderült, hogy a kínai válogatott végzett az ötödik helyen a londoni olimpia női vízilabdatornáján, mivel hosszabbításban 16-15-re legyőzte Oroszország csapatát a csütörtöki helyosztó mérkőzésen.

 Mindkét együttes találkozott a magyar válogatottal a torna során: a kínai a csoportkörben kapott ki 11-10-re.

Az 5. helyért:
Kína - Oroszország 16-15 (3-3, 5-6, 3-2, 3-3, 1-0, 1-1) - hosszabbítás után

A 7. helyért:
Olaszország - Nagy-Britannia 11-7 (2-3, 4-0, 3-2, 2-2)

Olvasóink írták

 • 3. RickCartman 2012. augusztus 09. 23:58
  „",,Mint a meccs közben kiderült, a román bíró tud magyarul. Csókoltatom. Ellopták a bronzérmet a játékosaimtól, ezt nekik is elmondtam." (Merész az Indexnek)
  ennél jobb kifogás nem jut eszébe?
  mi így is örülünk, a bírók szidása pedig már régen nem trendi
  köszönjük, de nem kokárdás edzőnek, aki a végén még fegyelmezetlenségével (piros lapot kapott!)saját csapatát is büntette, hanem a lányoknak!
  az olimpia előtt egy fillért sem adott volna senki a 4 közé jutásért sem, legyünk már realisták kicsit...”
 • 2. vikri 2012. augusztus 09. 21:35
  „Ahol a bírók beleszólhatnak, ott sajnos bele is szólnak. Ellenünk... Vajon miért?!

  A sportdiplomácia mit tesz az érdekünkben?!
  A magyar bírók hol vannak?!
  Attól tartok, hogy a külföldi "jó hírünk" az Olimpián is utolér bennünket...

  Le a kalappal a magyar sportolók előtt, hogy ilyen szembe szélben így teljesítenek!!!”
 • 1. sylvice 2012. augusztus 09. 21:20
  „Büszke vagyok rátok Lányok! Nincs okotok a szomorúságra. Gangl Edinának külön gratula!!!! Ha az edző előbb becseréli, vagy ő kezd....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizárhatják az olimpiáról: Yohan Blake karórát reklámozott?

Elképzelhető, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vizsgálatot indít Yohan Blake karórájával… Tovább olvasom