Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Túlélő és rendvédelmi tábor 2010 !

Tájékoztatásul közöljük, hogy a túlélő és rendvédelmi tábor Harc községben 2010. nyarán a tervek szerint a következő időpontban kerül megrendezésre gyermekek és felnőttek részére: 2010. augusztus 4. (szerda) – augusztus 15. (vasárnap) - 12 naposA táborban a gyerekek a létfenntartással kapcsolatos különböző túlélési technikákat gyakorolhatnak, így kunyhót és stéget építhetnek, szerszámokat készíthetnek, élelmet szerezhetnek, megismerkedhetnek a kenuzás, az önvédelem és az íjjal való lövészet alapjaival, illetve a rendvédelemmel kapcsolatos elméleti ismeretekre és gyakorlati tapasztalatokra tehetnek szert. Hasznos előadásokat hallgathatnak meg - a társadalomban való „túlélést" segítendő - pl. a tolerancia és az érdekérvényesítés témájában. A táborban ezen kívül éjszakai tájékozódási túra is lesz.

A tábor 2010. nyarán a tervek szerint az alábbi időpontban kerül megrendezésre:

Gyerekek részére:  (8-18 éves korig)

2010. augusztus 4. (szerda) – augusztus 15. (vasárnap)
Három korcsoportot indítunk (8-11, 12-14, 15-18 éves kor).

Felnőttek részére:  (18 éves kortól)

2010. augusztus 4. (szerda) – augusztus 15. (vasárnap)     12 napos
Egy korcsoportot indítunk. ( 18-  )

Részvételi díj:

Turnus   18.000 Ft/fő (1.500 Ft /nap).

A gyerekek és a felnőttek a túlélőtábor kezdete előtt egészségügyi és fizikai alkalmassági felmérésen vesznek részt. Ennek és a regisztráció díjnak az összege 850 Ft/fő, ami a helyszínen fizetendő.

A sátorozás ideje alatt a gyerekek mobiltelefon és szülőmentes övezetben fognak lakni. A tábor végén minden résztvevő tanúsítványt kap a túlélési technikák elsajátításáról. A gyerekek kulturált körülmények között lesznek elhelyezve, (katonai sátor és „faház" lesz a körletük) valamint ágyban alhatnak.

Amit a táborba hozni kell:
    
- Tisztálkodási felszerelés (fogmosó, törölköző, papírzsebkendő, tusfürdő, szappan)
- Étkészlet (javaslat: műanyag vastag falú mélytányér, műanyag pohár, kanál, villa, kés)
- Váltóruha (alsónemű, zokni, póló, rövidnadrág, hosszúnadrág, papucs, zárt cipő, pulóver, szabadidő ruha: alsó-felső, sapka)
- Esőkabát
- Zseblámpa
- Túlélési technikák gyakorlásához kés, bicska
- Szúnyog-, kullancsriasztó
- Napfényvédő krém
- Ágynemű: lepedő, paplan, pléd, kispárna, vagy hálózsák)
- Sátor
- Kerékpár
- Fürdőruha

A tábor részleteiről a jelentkezőket levélben tájékoztatjuk. A táborral kapcsolatban érdeklődni a táborvezetőnél, Bóni Zoltánnál, az Alapítvány elnökénél lehet a harci polgármesteri hivatalban (telefon: 74 / 437-030) vagy a 20 / 2 580 910-as mobilszámon.

Jelentkezés folyamatosan az online jelentkezési lapon, vagy a www.harc.hu honlapról letölthető lapon, amely az alábbi címre kell küldeni: postai úton: 7172 Harc, Fő u. 59, elektronikusan: onkormanyzat@harc.t-online.hu. Turnusonként csak az első 100 jelentkezőnek biztosított közösségi sátorban (ágyban) az elhelyezése!

  

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyere táborozni a GYERMEKEK HÁZÁBA! - ˝Harry Potter rajongók tábora˝

2010. június 16-tól július 30-ig! Kézművesség, játékok, sport és még sok más lehetőség vár! Tovább olvasom