Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Németországi Tábor - 2010

A Fekete-erdő szélén, Schmitzingenben található a Förderkreis Ferienzentren sátortábora, A táborban német, spanyol és magyar, 13-17 éves fiatalok vesznek részt.
  
A táborozás költsége: 170 000 Ft. (utazás, biztosítás, szállás, teljes ellátás, programok). A tábor időpontja: 2010. július 29. – augusztus 13. A magyar csoport vonattal utazik, két éjszakát vonaton tölt. A magyar csoport két kísérővel utazik a Fekete-erdőbe.

A német partnerszervezetünk a Förderkreis Ferienzentren, (www.foefe.de), spanyol partnerszervezetünk a Nhorte, (www.nhorte.com). Az elhelyezés 6-8 személyes sátrakban történik. Étkezés naponta 3-szor.

Fekete-erdei táborunkban a tradicionális szabadidős táborok hagyományait követve kirándulásokat, sportprogramokat, kézműves foglalkozásokat, közösségi játékokat és csapatversenyeket szervezünk a résztvevők számára, egy fontos különbséggel: ebben a nemzetközi környezetben a tábor nyelve a német lesz. A programok szervezésekor és lebonyolításakor nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy nemzetközi csapatokat hozzunk létre, így teremtve meg a nyelvgyakorláshoz és nyelvtudás-fejlesztéshez szükséges közeget a magyar fiatalok számára.
Ha egy nyelvet valamilyen szinten már beszélünk, akkor a legnagyobb fejlődést úgy érhetjük el, ha más anyanyelvűekkel való beszélgetésben rá vagyunk szorítva arra, hogy a nyelvtudásunkat használjuk és megértessük magunkat. Ezért páratlan lehetőség a németországi sátortábor, hiszen itt a közel száz gyerek összesen három országból érkezik, három különböző anyanyelvet beszél. A színes és izgalmas programok során azok is kommunikálni kezdenek idegen nyelven, akik visszahúzódóak és maguktól nem mernének beszélgetést kezdeményezni.

A tábor helyszíne a festői szépségű hegyekben van egy Schmitzingen nevű település mellett, nem messze onnan, ahol Németország, Franciaország és Svájc találkozik. Egyik nap arra is lehetősége nyílik a gyerekeknek, hogy egy városi vetélkedő keretében megcsodálhassák Baselt, az elbűvölő svájci városkát.

A tábor minden évben fantasztikus hangulatban telik, hiszen a gyerekek valódi kalandokat élnek át, próbára tehetik állóképességüket, ügyességüket is a kirándulások, biztosítóköteles sziklamászás során. A tábor igazi multikulturális kavalkád, hiszen mindhárom országból érkezők műsort szerveznek, specialitásokat készítenek egymásnak, így a nyelvtudáson kívül egyéb ismereteket is szerezhetnek a résztvevők Spanyolországról és Németországról, vagy akár hosszútávú barátságot is köthetnek spanyol vagy német gyerekekkel.

Programok: egy-, illetve többnapos túrák a festői szépségű Fekete-erdőben; sziklamászás a St. Blasien-i sziklafalnál – igazi kihívás, persze sok segítséggel; kézműves foglalkozások: karkötő, kőszobor, batikolt póló... – örök emléknek; baseli városnézés – Svájc egyik legszebb történelmi városa sok érdekességgel; városnézés Ulmban Laguna fürdőparadicsom – az igazi élményfürdő; nemzeti estek – kulturális napok kulináris élvezetekkel; diszkó, buli, tábortűz...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Nyelvi gyerektábor - 2010

A PEOPLE TEAM által szervezett magyar, mint idegen nyelv táborban a délelőttök az előre választott… Tovább olvasom