Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

GITÁRTÁBOR DÖBRÖNTÉN


20. éve kerül megrendezésre a döbröntei gitártábor, ahol a gyermekek és fiatalok műfaji korlátok nélkül ismerkedhetnek meg a zenei korszakokkal, stílusokkal.

Ízelítőt kapnak a hangszeres játékon keresztül - európai gitárzenéből reneszánsztól a XX. századig, flamenco alapjaiból, latin-amerikai zenékből, blues és rock zene alapjaiból. A tábor elsődleges célja a közösségi zenélés, a kamarazenélés népszerűsítése, alkalmi társulások (kombók) és nagyobb zenekari formációk létrehozása.

A tábor résztvevői foglalkoznak kompozíciós és improvizációs zenével, szükség és igény szerint zeneelméleti kérdésekkel is.Soraikban található klasszikus - más néven spanyol típusú gitáron, egyéb akusztikus és elektromos gitáron, basszusgitáron játszó növendék, 9 évestől a 30 évesig. A gitárosok a tábor folyamán legalább 30-35 alkalommal vesznek részt irányított egyéni vagy kiscsoportos foglalkozáson. Igyekeznek a teljesen kezdő és kezdő gitárosokat a rendszeres gyakorlásra szoktatni. A tábor végére a kezdő gitárosok is képesek zenekari formációban részt venni számukra írt egyszerű szólamok megtanulásával.

Haladóbb gitárosoknak szereplési lehetőséget biztosítanak, akár több alkalommal táboron belül és kívül rendezett koncerteken.

Kikapcsolódásra és pihenésre adnak alkalmat a kézműves foglalkozások, íjászkodás hagyományos íjakkal, kirándulás a Bakonyba, esti órákban a mindennapi sportolás.

Akik kedvet kaptak a közösségi zenélésre, a tanév során részt vehetnek a két éve alakult ISTER Ifjúsági Gitárzenekar munkájában.

A tábor időpontja: 2010. július 15.- 25.

Helyszíne: Döbrönte

Bővebb információk: ister.extra.hu
Hajnóczky Mónika 20/526-5452
hajnoczkymonika@freemail.hu

Hajnóczky Béla 20/324-3647
ISTER Egyesület 96/319-964

Tábor részvételi díja: 48 000Ft


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűn és Balesetmegelőzési gyermek rendőrtábor Sobor

Tovább olvasom