Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Árvízi építőtábor


Együtt a helyreállításban, az újjáépítésben

Felhívás

Az elmúlt hetekben az egész ország aggodalommal követte a Borsod-Abaúj-Zemplén megye településein pusztított árvízi katasztrófát.
Föltámadt a társadalmi szolidaritás.

Az ár levonulását követően a károk helyreállítása, az újjáépítés következik. A közvetlen adományozás mellett elengedhetetlenül szükségessé válik a szolidaritás nagyobb hozzáadott értéket képviselő formája: az életük munkája eredményét elvesztetteknek vissza kell adnunk a reményt: nem maradnak magukra a bajban.

A Kárpátok-Tisza Szövetség középiskolás diákok, egyetemisták, főiskolások és más ifjúsági csoportok, fiatalok szervezett mozgósításával – 1-2 hetes turnusokban – önkéntes ifjúsági építőtábori mozgalmat indított. Az építőtáborok az árvíz sújtotta településeken 2010. július első felében kezdődnek és tartanak egész nyáron át, a szeptemberi tanévkezdésig.

Létszámtól függetlenül várunk minden olyan szervezett csoportot – iskolai, klub, sportolói, egyházi ifjúsági szervezet, cserkész, néptáncos, hagyományőrző, stb. –, amelynek tagjai erőt éreznek magukban szerencsétlenül járt magyarországi árvízkárosultak megsegítésében.

Gondoljuk azokra, akik mindenüket elvesztették. Házaik összedőltek, egész életük munkája odaveszett. Mindent nem képes pótolni az állami kárrendezés!

A katasztrófát átélt emberek, családok komoly lelki sérüléseket is szenvedtek. Ha azt tapasztalják, hogy melléjük állunk, nem hagyjuk őket egyedül, visszanyerik életük értelmét, erőt merítenek házaik újjáépítéséhez, az újrakezdéshez.

Javasoljuk az egyetemeknek, a főiskoláknak, a szakközépiskoláknak és a szakképző intézményeknek, hogy – lehetőségük szerint – ajánlják fel: diákjaik nyári szakmai gyakorlatának egy részét az árvízi építőtáborban teljesítsék.

Kérjük az egyetemek, a főiskolák hallgatóit, a középiskolák diákjait, szervezett csoportokkal – 8-12 fős brigádokkal – kapcsolódjanak be az árvízi építőtábori mozgalomba.

Az építőtáborban gondoskodunk a táborozók étkezéséről, teljes ellátásáról /beleértve az egészségügyi ügyeletet is/, biztonságos munkafeltételeikről. Az oda- és a visszautazásuk költségeit megtérítjük.

A 18 éven aluliaktól napi 6 órai, a 18 életévüket betöltöttektől napi 8 órai fizikai munkát várunk.

A legjobban teljesítőket – a közösségek döntése alapján – jutalomban részesítjük. A jutalom: 5 napos autóbuszos kirándulás Kárpátaljára, Máramarosba, melynek „csúcspontja" a Tisza újjáépített forrásának felkeresése a Keleti-Kárpátokban.

Azzal a kéréssel fordulunk a közösségeihez, hogy e jutalmazáson túl maguk alakítsák ki az építőtáborozás motivációját.

Jelentkezésüket közvetlenül e-mail címünkre várjuk:

Kárpátok-Tisza Nemzetközi Fejlesztési Szövetség
jaszkun@externet.hu

Kérdéseikre a 30 279 1419 telefonszámon válaszolunk.

Tisza mente, Tokaj-Szolnok, 2010. június 10.

Köszönettel:

Egri Sándor
elnök


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táborozás gyermekeknek Balatonalmádiban

Tovább olvasom