Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Megjelent a Canon EOS 70 D!

Nagyszerű taggal bővül a Canon világhírű EOS fényképezőgép-családja – megjelent az EOS 70D. A törekvő, lelkes amatőr fotósok számára készült EOS 70D ideális fényképezőgép mindazok számára, akik eggyel magasabb szinten kívánják űzni a fényképezést.

A gép a Canon új, világelső képfeldolgozási technológiáját nagy teljesítményű, kreatív és vezeték nélküli megosztási funkciókkal egyesíti – az eredmény pedig egy azonnal reagáló, általános célú fényképezőgép, amellyel lenyűgöző képekkel és Full HD felbontású videókkal örökíthetők meg a pillanatok.

Ragadja meg a pillanatot állóképekkel és Full HD felbontású videókkal

Az EOS 70D-ben egy új, 20,2 megapixeles, a Canon által tervezett és gyártott APS-C CMOS érzékelő található. A világ első digitális tükörreflexes gépe, amely a forradalmi Dual Pixel CMOS AF technológiát tartalmazza, és így zökkenőmentes, pontos autofókuszra (AF) képes a Full HD videók rögzítése közben is, illetve nagyon gyors autofókuszra élőkép módban is.

A 14 bites feldolgozásra képes DIGIC 5+ processzorral és a 19 pontos, kereszt típusú AF-rendszerrel az EOS 70D percenként akár 7 lenyűgöző, teljes felbontású képet képes készíteni, egy sorozatban maximum 65 JPEG vagy 16 RAW képpeli. A natív ISO 100-12800 érzékenységi tartomány azt jelenti, hogy alacsony megvilágítási körülmények között is remekül lehet fotózni, nagyobb zársebességgel, mégis kiváló képminőséggel.


Galéria kép

"Teljesen le voltam nyűgözve attól, hogy hány új technológiát tartalmaz az EOS 70D egyetlen gépvázban, és hogy mennyire sokoldalú" – nyilatkozta Brutus Östling "Canon-nagykövet". "Az EOS 70D egyszerűen tökéletes mindazok számára, akik tovább kívánják fejleszteni fotós tudásukat.

Nemcsak emberek, tájképek és történések fotózására kiváló, hanem Full HD videókat is olyan fókuszálási sebességgel készít, amiről nem gondoltam volna, hogy lehetséges. A fényképezőgép nagyszerűen teljesített a legkomolyabb kihívások közepette is, és új generációs technológiáival – különösen a Dual Pixel CMOS AF technológiával – kényelmesen megbirkózott minden feladattal, ami elé csak állítani tudtam. Szó szerint új szintre emeli DSLR-fényképezést és -filmezést."

A Canon új Dual Pixel CMOS AF technológiája villámgyors autofókuszt biztosít élőkép módban is, és pontos, zökkenőmentes fókuszálást Full HD videók felvétele közben is. Ezzel a géppel egyszerű szintet lépni a videózásban is, hiszen a mozgó témákat is élesben lehet tartani, illetve professzionális megjelenésű fókuszhúzási (élességállítási) effektusok valósíthatók meg. A technológia a legmodernebb CMOS-architektúrát használja, amelyben minden egyes képponthoz két fotodióda tartozik, amelyek egymástól függetlenül is kiolvashatók a fókuszáláshoz, illetve együtt is, a lehető legjobb képminőség érdekében.

Az állóképekhez fejlesztett speciális AF -rendszer 19 kereszt típusú AF-segédpontot tartalmaz a képmező egészén elszórva, ami nagy sebességű, pontos – például a sportesemények vagy a vadon élő állatok fotózásához kiváló – automatikus fókuszálást biztosít, akkor is, ha a tárgy mozog a képmezőn belül. Az AF-rendszer testreszabható, így a fotósok finomhangolhatják azt az éppen fotózni kívánt témától függően.

Az AF-segédpontok külön-külön és kisebb csoportokban, valamint a kiszámíthatatlan témákhoz egyetlen nagy, széles, aktív területként is használhatók. A – praktikusan a zárkioldó gomb mellett elhelyezett – külön AF-területválasztó gombbal gyorsan lehet váltani az egyes módok között, anélkül, hogy a fényképezőgépet el kellene venni a szem elől.

Professzionális kialakítás a professzionális kezeléshez

Az EOS 70D nagyszerű képességei egy professzionális kialakítású, a kényelmes, ugyanakkor gyors használathoz tervezett vázban kaptak helyet. A képkocka 98 százalékát megjelenítő, 0,95x-ös nagyítású, Intelligens keresővel kényelmesen komponálhatók meg a képek és ellenőrizhetők a beállítások a rávetített elektronikus visszajelzések segítségével. A kényelmesen elhelyezett vezérlőelemekkel azonnal elérhetők a leggyakrabban használt beállítások – például az ISO-érzékenység, az AF-módválasztás vagy a fénymérés –, így a felhasználók gyorsan módosíthatják a kívánt beállításokat, hogy utána már csak a pillanat megörökítésére kelljen koncentrálniuk.

A 7,7 cm-es (3,0"), állítható dőlésszögű, 1,040 millió képpontos Clear View LCD II érintőképernyő ideális videók felvételéhez és a szokatlan, izgalmas szögekből történő kreatív fényképezéshez. A képernyő kapacitív típusú, így több ujjal is kezelhető, például lehet két ujjal arrébb "söpörni" vagy "csípve" kicsinyíteni-nagyítani a képeket – tökéletes a menükben navigáláshoz, a beállítások módosításához, vagy a képek gyors átlapozásához.

Galéria képPraktikus kapcsolódás – egyszerű távvezérlés és azonnali megosztás

Az EOS 70D a legújabb EOS modell, amely beépített Wi-Fi kapcsolatot kapott. Ez nemcsak a fényképezőgép távirányítását teszi lehetővé nagy-nagy szabadsággal, hanem a képek kényelmes megosztását is. A Wi-Fi kapcsolaton keresztül, az EOS Remote alkalmazással a kép számos paramétere állítható, például az ISO-érzékenység és az expozíció, nemkülönben a fókusz és természetesen vezérelhető maga a zárkioldás. Használható távoli élőkép mód is, valamint van lehetőség az elkészült képek áttekintésére és értékelésére.

Zabolátlan kreativitás – azonnal

Az EOS 70D kreatív módok széles tárát kínálja az egyedi képek egyszerű elkészítéséhez. A fényképezőgépbe épített HDR-funkció révén nem jelent problémát a nehéz, nagyon kontrasztos témák felvétele sem: ilyenkor három felvételből készül egy olyan, amely részletgazdagabb mind az árnyékos, mind a fényesebb területeken. Többszörös felvételi módban maximum kilenc kép készíthető egymásra; valamint egy sor kreatív szűrő is alkalmazható a felvétel stílusának és jellegének azonnali megváltoztatásához. A több Canon Speedlite EX vaku vezérlésére is képes, beépített Speedlite-jeladóval pedig egyszerűen lehet kísérletezni a külső vakukkal is.


Galéria képKreatív Full HD felbontású filmek

A nagyszerű állóképek mellett az EOS 70D-vel kiváló minőségű videók is készíthetők, roppant egyszerűen. Full HD (1920 x 1080 képpont) felbontású videók készíthetők többféle (30, 25 vagy 24 kép/mp, illetve 720p felbontásnál 60 és 50 kép/mp) képsebességgel és különféle tömörítési beállításokkal az utószerkesztéshez és megosztáshoz. Az új Dual Pixel CMOS autofókusznak köszönhetően a Video szervo AF mód folyamatosan követi a tárgyakat mozgás közben, vagy a téma újrakomponálása közben is, garantálva, hogy állandóan fókuszban legyenek.

Ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy a képmező több mint 80 százalékára kiterjedően más-más fókuszterületet válasszunkii ehhez mindössze az érintőképernyőt kell megérinteni, akár videofelvétel közben is. Így a videók akkor is élesek maradhatnak, ha a tárgy elmozdul, vagy a felhasználó megváltoztatja a kompozíciót.
A videofelvételekhez sztereo hang is rögzíthető akár a belső mikrofon segítségével, akár a beépített külsőmikrofon-csatlakozóra kötött külső audio jelről. Kézi vezérléskor minden paraméter szabadon állítható, a rekesztől kezdve egészen az ISO-érzékenységig, nagyobb szabadságot adva a felhasználóknak, ahogy a képességeik fejlődnek.EOS 70D – a legfontosabb jellemzők:

20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelő és DIGIC 5+
19 pontos kereszt típusú AF-rendszer és 7 kép/perc sebességű sorozatfelvétel
Dual Pixel CMOS AF
Azonnali megosztás és távirányítás Wi-Fi-n keresztül
ISO 12800 (H:25600)
Állítható dőlésszögű, 7,7 cm-es ClearView II LCD-érintőképernyő
Intelligens kereső
Full HD videók

 


Az EOS 70D azoknak a fényképészeknek készült, akik nem félnek kísérletezni és bővíteni kívánják a fotózási lehetőségeiket. A fényképezőgép a Canon iparágvezető képfeldolgozási technológiáinak legjavával rendelkezik, hogy a témák és tárgyak széles körét lehessen kiemelkedő minőségben megörökíteni. Ezek egyik legfontosabbika a világelső, Canon-tervezésű Dual Pixel CMOS AF technológia, amely komoly előrelépés az autofókusz-rendszerek teljesítményében.

Mi is az a Dual Pixel CMOS AF?

A Dual Pixel CMOS AF egy érzékelő alapú, fázisészlelő autofókusz (AF) technológia, amelyet kifejezetten a zökkenőmentes, nagy teljesítményű követő élességállításhoz terveztek a videók rögzítésekor és a gyors autofókuszáláshoz az élőkép módú állókép-készítésnél.
A Canon által fejlesztett, egyedi technológia ideális professzionális fókuszhúzási (élességállítási) effektusokhoz és az operatőr felé mozgó tárgy élesben tartására, a háttér elmosása mellett – az EOS videók jellegzetes effektusához.

Néhány szó a Dual Pixel CMOS AF fejlesztéséről

A Dual Pixel CMOS AF technológiát kétféle felvételhez dolgozták ki – videók rögzítéséhez és az élőkép módban történő felvételhez.
EOS video módban egészen kis mélységélességgel is készíthetők mozgóképek, azonban kell némi tapasztalat ahhoz, hogy az élesség megfelelő legyen. A Dual Pixel CMOS AF úgy készült, hogy kezdő fényképészek is bátran készíthessenek videofelvételeket és egyszerűen tudják szabályozni az élességet akkor is, ha a tárgy mozog a képmezőben. A Dual Pixel CMOS AF technológiának köszönhetően az élesség beállítása és szabályozása minden eddiginél simábban és gyorsabban történik – ez pedig tökéletes felvételeket eredményez, mivel a kép sem lesz életlen, ahogy a téma változik és a tárgyak mozognak a képmezőben.

A Dual Pixel CMOS AF kifejlesztésének másik fontos célja az Élőkép mód autofókuszálási sebességének javítása volt. Az új AF technológiával a nagy felbontású, állítható dőlésszögű LCD-képernyőt használva is gyors autofókusszal – a kereső használatánál megszokott fókuszálási sebességhez hasonlóval – lehet felvételeket készíteni.

Hogyan működik?

Az EOS 70D-ben egy vadonatúj tervezésű, 20,2 millió képpontos Canon CMOS érzékelő található. Az EOS 70D érzékelőjének felületén található minden képponthoz két fotodióda tartozik – ez összesen 40,3 millió fotodiódát jelent. Ezek a fotodiódák külön-külön is kiolvashatók a fáziskülönbség érzékelésén alapuló autofókuszhoz, de kiolvashatók együtt is – szemben más, érzékelő alapú AF-rendszerekkel, ahol az érzékelő képpontjait vagy csak autofókuszra, vagy csak leképezésre lehet használni, illetve az olyanokkal, amelyek kizárólag a kontraszt érzékelésén alapulnak.

Az új, innovatív kialakítású érzékelővel nincs szükség további képfeldolgozásra a kizárólag autofókuszra használt képpontok esetében, vagyis gyorsan beállítható a fókusz és garantálható a lehető legjobb képminőség álló- és mozgóképek felvétele során egyaránt. Ráadásul az új megoldással az EOS 70D a képmező 80 százalékán képes alkalmazni a Dual Pixel CMOS AF technológiát.
A képsíkon végzett fáziskülönbség-érzékeléshez az EOS 70D egymástól függetlenül olvassa ki a bal és jobb fotodiódákat, és utána számolja ki a két, eltérő irányból rögzített (parallax) kép fáziskülönbségét. Ezzel a technikával az EOS 70D képes megjósolni, hogy milyen pozícióban kell lennie a lencsetagoknak a pontos fókuszhoz, majd egyből oda fókuszálja az objektívet. Összehasonlításképpen, a hagyományosabb, kontraszt alapú AF-eljárások a helyes élességet úgy keresik meg, hogy előre-hátra mozgatják a lencsetagokat a tökéletes fókusz eléréséig – ez az eljárás sokkal lassabb és kevésbé sima.
Kompatibilis objektívek

A Dual Pixel CMOS AF 103 EF objektívvel kompatibilis, EF és EF-S fix fókusztávolságú, nagy látószögű és teleobjektívek széles körével.

Akiknek pedig ez túlságosan száraz infó lenne, számukra Lató Péter, a Canon Hungária Kft. termékmenedzsere eme versikével teszi emészthetőbbé, hogy micsoda technikai újításokkal áll elő ez a masina:

"Mikor ezt az új gépet kezedbe veszed,
Minden, mit a fotózásról tudtál a múltba veszen!
Már kívülről is egyszerűen lenyűgöző,
Belülről meg egyszerűen fényűző!
Itt az új csoda Élőképes + Videós AF rendszer csoda
Az új Dual Pixel CMOS AF kora!
Egy pixel 2 különálló fotódiódával,
Felér magával a csodával!
Az Élőképes AF olyan precíz és gyors lett,
Mintha a keresőben állítanád be a képet!
20.2MP APS-C CMOS szenzor - nagy felbontás, tisztaság és szín,
A fotózás a 19 pontos kereszt AF-el és 63 zónás iFCL fénymérővel többé már kín!
Ide társul még a fejlett 14-bites DIGIC 5+ nagyteljesítményű és sebességű képprocesszor,
A Wi-Fi funkciót a félénk állatok fotózásánál használhatod úgy akár egy bioszprofesszor!
Az ISO tartomány a fantasztikus 100-12800 (25600) kiterjeszthető,
Az EOS Movie videó akár manuális beállításokkal is felvehető!
Van itt sok olyan tulajdonság, melyeket egy fotós oly nagyra becsül,
A HDR-től, a Többszörös expozíciótól és Kreatív szűrőktől a processzor fel nem hevül!
Nem úgy, mint aki a képeket készíti,
Hiszen fejét azonnal az ámulattól elveszíti!
Mivel tartozom itt még, talán egy névvel?
Írom is, hogy EOS 70D nem kis hévvel!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotópályázat - Téma: NYÁR - Értékes nyeremények

NYÁR témában várjuk a fotókat. A fődíj egy Sony Nex 6, vagy egy Samsung Galaxy S4. Figyelmesen… Tovább olvasom