Bajnokok Ligája

2023.12.18. 12:39

A nagy csapatok könnyebb ellenfeleket kaptak a nyolcaddöntőben, kivétel a Barcelona és az Inter

Az előző idényben döntős Internazionale az Atlético Madriddal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amelynek programjából a Napoli–Barcelona párharc emelkedik még ki.

Az európai szövetség nyoni központjában hétfőn megtartott sorsolás 2023. december 18-án

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRINI

Az európai szövetség nyoni központjában hétfőn megtartott sorsoláson az is kiderült, hogy a két magyar válogatott futballistát, Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig a Real Madriddal találkozik majd.

A címvédő Manchester City a dán FC Köbenhavn együttesét kapta ellenfélnek, míg a csoportmásodikok között legnagyobb névnek számító Paris Saint-Germain a spanyol Real Sociedaddal csatázhat a legjobb nyolc közé kerülésért.

Az UEFA Bajnokok Ligája-nagykövet és egykori brit labdarúgó, John Terry kezében tartja az Arsenal FC papírcéduláját a 2023–2024-es UEFA Bajnokok Ligája labdarúgó-torna nyolcaddöntőjének sorsolásán december 18-án, Nyonban, a House of European Footballban
Fotó: FABRICE COFFRINI / Forrás: AFP

A nyolcaddöntő sorsolásánál a csoportmásodikok mellé húzták a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutott, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhettek össze.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 13-14-én, valamint 20-21-én rendezik, a visszavágókra március 5-6-án és 12-13-án kerül sor.

A BL fináléját Londonban rendezik június 1-jén.

A BL-nyolcaddöntő párosítása:

FC Porto (portugál)–Arsenal (angol)
Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol)
Internazionale (olasz)–Atlético Madrid (spanyol)
PSV Eindhoven (holland)–Borussia Dortmund (német)
Lazio (olasz)–Bayern München (német)
FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol)
RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában