Komédia

2023.11.10. 13:25

Akár el is maradhat a bolgár–magyar meccs

Egyre dagad a botrány Bulgáriában, és a megoldás még csak nem is körvonalazódik, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint nem üres kifogás a plovdivi polgármestertől, hogy a Hriszto Botev-stadionban képtelenség megrendezni a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt. A stadionról készült fotók magukért beszélnek. Mintha a Bolgár Labdarúgó-szövetség tudatosan készítené elő azt a kényszerhelyzetet, hogy végül ne lehessen megrendezni a Bulgária–Magyarország mérkőzést.

MW

Valóban nem tűnik mérkőzésre alkalmasnak a kijelölt stadion Plovdivban

Forrás: PIMK / Facebook

Először azt hihettük – írja a Magyar Nemzet –, Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere a Bolgár Labdarúgó Szövetség ellenzékéhez tartozik. Gondoljunk csak bele, miként reagálna arra a felkérésre itthon Debrecen, Győr vagy éppen Miskolc polgármestere, hogy a Puskás Aréna helyett a város stadionja adhat otthont a magyar labdarúgó-válogatott valamelyik Európa-bajnoki selejtezőjének.

Örömmel kapnának a lehetőség után, s mögéjük állna az egész város. 

Ezzel szemben Kosztadin Dimitrov a szövetségi felkérésre csütörtökön úgy reagált, hogy építési munkálatok miatt nem lehet megrendezni a plovdivi Hriszto Botev-stadionban a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

Dimitrov az új stadiont építő, DZZD College nevű építőipari vállalat szakvéleményére hivatkozik, amely szerint 2023. november 13. és 20. között nem ajánlott labdarúgó-mérkőzéseket játszani a létesítményben. Micsoda pech, hogy a Bulgária–Magyarország meccset éppen november 16-án rendezik…

Csak éppen az egyik kivitelező, a PIMK időközben képeket is közölt a stadionban és a környékén zajló munkálatokról.

Ennek ismeretében egyet kell értenünk a szakvéleménnyel. Mintha olyan otthonra adnának ki a hatóságok lakhatási engedélyt, amibe nemhogy a vizet nem vezették be, még a tetőt sem húzták fel rá, csupán a szarufák meredeznek az ég felé. A saját szemünkkel is meggyőződhetünk immár arról, hogy itt nem lehet futballmeccset rendezni.

A bolgár szövetség vajon ne tudott volna a plovdivi állapotokról? 

S mindjárt az a következő kérdés, a bolgár szövetség vajon ne tudott volna a plovdivi állapotokról? Kizárt. Nézzük a folyamatot egészében. A bolgár szövetség képtelen úrrá lenni a bolgár labdarúgás válságán, helyesebben a szervezet maga a válság legfőbb oka. 

Az Eb-selejtezőknek a továbbjutás reményében nekivágó válogatott csúnyán leszerepel, hat mérkőzés után csupán két ponttal utolsó a selejtezők G csoportjában.

Bűnbakként odadobják a forrongó népnek a szövetségi kapitányt, Mladen Krstajicot (Ilian Iliev lett az utódja, aki a fiát is behívta a keretbe), de ez a döntés sem csillapítja le a kedélyeket. 

A szurkolók ostorozzák a szövetséget, nyílt titok, hogy tüntetésre készülnek a magyarok elleni mérkőzésen.

A szövetség ebben a helyzetben a labdarúgás történetében példátlan módon először arra kér engedélyt az Európai Labdarúgó-szövetségtől, hadd rendezze zárt kapuk mögött és új helyszínen, Szófia helyett Plovdiban a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt. Aztán „véletlenül” kiderül, Plovdivban nem lehet meccset játszani.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán olvasható el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában