Mentális gondok

2022.04.26. 09:24

Kihagyja a szezont az olimpiai bajnok amerikai hódeszkás

Chloe Kim, az amerikaiak kétszeres olimpiai aranyérmes hódeszkása mentális problémák miatt kihagyja a 2022–23-as idényt.

A 22. születésnapját múlt szombaton ünneplő sportoló a Cheddar News portálnak kifejtette: egy rendkívül szórakoztató, ám egyben fárasztó szezon után, amely olimpiai év volt, nem akar azonnal visszatérni.

Csak szeretném kiélvezni ezt az időszakot, átélni az egészet, és csak akkor visszatérni, ha már teljesen felkészültnek érzem magam. A tervem ugyanis az, hogy a harmadik aranyérmet is szeretném megszerezni

– nyilatkozta.

Kim 2018-ban, Phjongcshangban 17 évesen nyerte meg a hódeszkások félcső versenyszámát, és sportágának legfiatalabb női olimpiai aranyérmese lett.

A sportoló a mostanihoz hasonló okokra, valamint tanulmányaira hivatkozva a 2018-as ötkarikás játékok után is kihagyott egy teljes idényt.

Az amerikai versenyző Pekingben a félcső abszolút favoritjaként, már a 2019-es és a 2021-es világbajnokság győzteseként állt rajthoz, és megvédte olimpiai címét.

Borítókép: Az aranyérmes amerikai Chloe Kim a hódeszkások női félcső számának éremosztóján a pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban 2022. február 10-én. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában