Nincs vészforgatókönyv

2022.02.03. 06:10

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem számol az olimpia félbeszakításával

Eddig 232 pozitív teszt született, ezekből 136-ot a repülőtéren állapítottak meg, 96-ot pedig a lezárt zónában.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a NOB az emelkedő koronavírusos esetszámok ellenére nem készít vészforgatókönyvet a pekingi téli játékokra.

Nem határozunk meg küszöbértékeket. Nem konkrét számokban gondolkodunk, hanem abban, hogy mennyire függenek össze a pozitív esetek a buborékon belül

– jelentette ki Brian McCloskey, a NOB orvosi bizottságának vezetője.

Hozzátette, hogy az akkreditált személyek számára létrehozott buborékban eddig nem akadtak egymással összefüggő esetek. A szervezők szerint eddig 232 pozitív teszt született, ezekből 136-ot a repülőtéren állapítottak meg, 96-ot pedig a lezárt zónában. Brian McCloskey kifejtette, a fertőzöttek többsége nem panaszkodik tünetekre, 11-en azonban kórházba kerültek, de az ő állapotuk sem súlyos.

Ha mindenki megérkezik, várhatóan csökkennek majd a számok. Aki tartja magát az előírásokhoz, minimális eséllyel adhat pozitív tesztet

– közölte a NOB szakértője.

Az olimpia alatt mindennap PCR-teszt vár a résztvevőkre, a fertőzötteket pedig egy erre a célra elkülönített hotelben szállásolják el, ahonnan 10 nap után jöhetnek csak ki vagy ha annál hamarabb két negatív tesztet szolgáltatnak.

Borítókép: Sputnik via AFP / Ramil Sitdikov

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában