Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Zuhogó esőben versenyeztek a sárkányok - sok fotóval!

Mosonmagyaróvár - A hűvös időjárás és a zuhogó eső sem szegte kedvét a vízi sportok szerelmeseinek a hétvégén harmadik alkalommal rendezett Voluta vízi karneválon.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület (MVSE) a hétvégén a nemzetközi Voluta vízi karnevált, ahol evezősök, kajak-kenusok, sárkányhajósok, gondolások találkozhattak, versenyezhettek.

A hűvös időjárás és a zuhogó eső ellenére is dobpergéstől, a szurkolók kiáltásától és evezők csapásától volt hangos az Itató-szabadstrand és környéke. A programsorozat ezúttal is a Leitha-Lajta kajak-kenu túrával indult, ahol a résztvevők Bruckneudorfból (Királyhida) indultak, a Lajtán végigevezve Mosonmagyaróvárra.Voluta fesztivál a Lajtán. Képek: Méhes Ákos.


Az igazán jó hangulatot azonban a sárkányhajók versenye teremtette meg, a megmérettetésre idén mintegy hatvan csapat nevezett, a versenyzőket pedig több százan bíztatták a partról.

A program vasárnap is folytatódik, a sárkányhajók mellett országos halászléfőző verseny is várja az érdeklődőket.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Dusinak 2009. június 24. 19:13
  „geemaister - 2 ilyen rendezvénynek se értelme, se pénzügyi lehetősége... (Egyébként júl.26 Óvár Kupa - evezős versenyek!) Akinek van kedve, állítsa össze a saját csapatát, barátait és menjen ki a csónakházhoz. 16-20 fő kell és a Vízisport Egyesületnél ki lehet bérelni a sárkányt. www.voluta.hu - és a kapcsolat oldalon ott vannak az elérhetőségek! Egyébként szerintem város dolga lenne az itt zajló rendezvények összehangolása, időzítése. Egyeztetni kellene a szállodai és turisztikai szakemberekkel. De sokan vannak, akik azt hiszik a városban, hogy ezzel hatalmasat lehet szakítani. Sajnos rossz hírem van... Ha jól akarod csinálni és tisztességesen, nem lesz olyan nyereség rajta. Ez nem arról szól, az egy másik buli... Természetesen igyekszünk a következő évben jobban megcsinálni a rendezvényt, ezért ha vannak ötleteitek szívesen látjuk őket. A rosszat is írjátok meg, hogy tanuljunk belőle... info@voluta.hu”
 • 21. geemaister 2009. június 24. 18:02
  „egyet értek "nanával", lehetne egyet tartani az amatőröknek és egyet azoknak akik már profibbak. Az se olyan jó ötlet ha a városba van egy program, akkor ne szervezzen rá a másik. pl.: Múzeumok éjszakája és a Voluta Ahelyett inkább össze kellene vonni őket.”
 • 20. naná 2009. június 23. 22:25
  „Egyetlen baj van csak a Volutával... hogy már elmúlt idén... Jó érzés volt a felkészülés... A verseny meg félelmetesen szuper! Kár, hogy egy évben csak egyszer rendeztek ilyet!!!! Biztosan lenne még továbbra is érdeklődés... ui: a sárkányhajózást aki egyszer kipróbálta az örökre megfertőződik... igazi csapatmunka, és embertpróbáló feladat teljesíteni a lehetetlent, az embernek a saját korlátain túl is... Köszönöm, hogy részese lehettem és lehetek! Gratulálok a szervezőknek, a lelkes felkészítőknek!!!”
 • 19. zopika02 2009. június 23. 20:45
  „Köszönet a Voluta verseny rendezőinek , illetve minden Vadkanos résztvevőnek, akik hősiesen kiáltak esőben szélben.......... és bronzérmet szereztek!! Külön köszönet a Vadkanos VIP sátor szervezőinek és szakácsának a finom kajákért és a jó tartásért. Jővőre reméljük ugyanitt egy hajóban-sátorban evezünk.......... :-) :-)”
 • 18. Dusinak 2009. június 23. 17:37
  „Gratulálni szeretnék a csapatoknak, a szurkolóknak, hogy kitartottak a szombati zuhi ellenére és élvezték az egészet! Szombaton a víz már melegebb volt, mint a levegő, néhányan be is vetették magukat... A csapatokban voltak motorcsónakosok is, akiket ezúton is CSÓKOLTATOK! ÁLLATI JÓK VOLTAK! "Szeressük is őket!"... ŐK egyébként már értik, miről van szó, nincs is velük szerintem probléma! Próbáljuk meg élvezni mindannyian a víz adta lehetőségeket és ne bántsuk egymást, ha lehet - hisz mindannyian profitálhatunk a Mosoni-Duna adta lehetőségekből. Azt a néhány sötét emberkét, aki nem ért a szép szóból, együttesen valószínűleg tudjuk kezelni, azért hogy mindannyian jól érezhessük magunkat! Sok jó vizes élményt kívánok mindenkinek. Akinek van kedve, jöjjön ki az egyesület csónakházába és béreljen egy kenut, kajakot és menjen fel a Lajtára, vagy Halászi felé a M-Dunán. A résztvevőktől kapott képeket egyébként folyamatosan pakolom fel a www.voluta.hu oldalra. Szerencsi Gabitól kaptam most újakat , dolgozom rajta... Akinek pedig vannak képei, amiket megosztana a kedves látogatókkal, szívesen várjuk az info@voluta.hu-ra!”
 • 17. poszata 2009. június 22. 20:05
  „Voluta: Köszönetet szeretnék mondani a sárkányhajó verseny szervezőinek.Az esőben is kitartó csapatoknak és szurkolóinak!Külön köszönet a Móvári postás lányoknak/fiúknak/ akik még emlékezetesebbé tették számunkra ezt a szép napot! Remélem" jövőre veletek ugyanitt" találkozunk!
  Egy kalóz a sok közül.”
 • 16. Dusinak 2009. június 22. 18:49
  „Őszintén szólva a motorcsónakosok nagy részével egyáltalán nincsen probléma!!! Tényleg! De mindig van egy-két korlátolt tapló, aki nem bír magával, ezzel persze a többit lehetetleníti el. Nem a motorosok ellen van itt senki, hanem azok ellen, akik az alapvető szabályokat és a normális együttélési szabályokat nem tartják be! A vízisí ugye nem ide való, ez egyértelmű??! Sebesség kell hozzá, ami tönkreveri az élővilágot, a partot és az ott kikötött hajókat is! A motoros is legalább annyira félti a hajóját, mint az egyesület és az ott lakók a sajátjaikat. Ha valaki nekimenne a motoros hajójának, vonyítana, mint a... Az nem zavarja persze ezeket a renitenseket, ha az általuk keltett hullámok a parton kikötött hajókat (pl. a sárkányt!) összeverik, majd kiugranak a partra. A motoros is használja a saját hajóját, de úgy, hogy ne zavarja akár a mazsola, kezdő evezősöket sem, tudja, hol a határ. Ennyire ne férnénk el egymás mellet??? Minimális intelligencia és tolerancia kellene... A beborulás meg nem nagy durranás, mutassatok egy igazi, vérbeli vízi embert, aki még nem borult!!!”
 • 15. geemaister 2009. június 22. 15:32
  „Nekem olyan kérdésem lenne, hogy miért jöttek ki a vízi rendőrök? Megmutatták hogy ők léteznek?Meg hogy van egy motorcsónakjuk? Vagy jöttek elkapni a gyorsan lapátoló sárkány hajókat, amik 15-20 km/h sebességgel mentek, hopp ezt túllépték. Akkor most mivan? Nem hiszem, hogy sok száguldozó sárkányhajót megborító motorcsónakos volt. Lehet azért mert nem volt jó idő? Pedig volt néző közönség elvileg mutogathatták volna magukat, nem?
  A verseny nagyon jó volt, eső az nem kellet volna, de ennek ellenére is jó hangulat volt. És megmutatták azok is, akiknek motorcsónakjuk van, hogy helyt tudnak állni az evezős sportban.”
 • 14. KovacsPetra 2009. június 22. 10:59
  „Beborulás úgy történt, hogy a csapat vizicsatát folytatott a verseny végén, egy másik csapattal majd megijedtek páran elkezdtek a másik oldalra húzódni, és felbillent a hajó! A víz tényleg melegebb volt, mint a levegő hőmérséklete!”
 • 13. kak-444 2009. június 22. 10:14
  „Hello,

  Elnézést kérek, de én nem voltam kint (az idő miatt...), beleborult egy hajó?
  Hogyan történt?

  Köszi a további infót...”
 • 12. cicuka 2009. június 21. 21:47
  „Csak elmondhatom a véleményemet vagy megtiltod Fri?Én is ott voltam szurkoltam !bejött!na szioka parancsnok!!”
 • 11. fri101 2009. június 21. 21:24
  „Ez a cikk és ez az esemény nem rólatok szólt cicuka !!! Ezt jó lenne tudomásul venni.

  Itt lehet gratulálni a szervezőknek és segítőiknek a rengeteg munkáért. Az esőben fagyoskodó több 100 gyerekeknek, hölgynek és férfinak akik ezek ellenére is végigevezték a versenyeiket. És a szurkolóknak akik bőrigázva buzdították a versenyzőket stb....

  Ha gondolod kérd meg a Kisalföldet, hogy írjanak rólatok is. És ott szivesen elpoénkodok veled.”
 • 10. cicuka 2009. június 21. 21:13
  „Drága 9 es!!Ne érts félre!Én biztos vagyok benne hogy nem tudnám ezt végigcsinálni amit leirtál gratulálok nektek ehhez a 64 km hez meg a többihez,de itt nem erről van szó hanem arról hogy legutobb amikor felborult a sárkány hajó akkor a kisalföldtöl kezdve a rendörökig mindenki a csónakosokat hibáztatta.Minket ki akarnak tiltani a dunáról szöveg meg stb.......! És akkor most hogy borultak fel mikor hajó még a közelükben sem volt.?
  Most miért nem kiabáltak az értékeikért??most miért nem hivtak rendőrt?tudod igaz a közmondás:AKI MÁSNAK VERMET ÁS MAGA ESIK BELE!”
 • 9. Dusinak 2009. június 21. 20:17
  „Cicuka kijönne mondjuk a csónakházhoz és evezne, ahelyett, hogy csak okoskodna, akkor talán felfogná az egész buli lényegét. A mozgás és nem a seggmeresztés a cél! Gondolom már többször megtette a kétnapos Lajta Túrát (64 km), a sárkányevezés is kismiska neki... Mivel a szervezésben is benne voltam ajánlom egyszer jöjjön velünk el Ausztriába a kétnapos túrára, majd másnap álljon be sárkányevezésbe és vasárnap levezetésképp csinálja meg a Lajta Kört. Ahogy mi itt többen is! Utána szerintem nem fog okoskodni!!! De csókoltatom így ismeretlenül is! Az meg, hogy beborult egy hajó ott, neki jó indok - mi nem fogjuk fel ilyen tragikusan! De lehet rajta a gyengébbeknek poénkodni!!!”
 • 8. cicuka 2009. június 21. 20:02
  „kedves 6 os!!
  Nálad jobban ember még nem égett be,mert itt aki nem ismeri a viziközlekedés szabályait az te vagy!!
  SEGITEK:Beütöd a googléba hogy hajózási szabályzat és figyelmesen olvasol( nem alszol közbe csak oda figyelsz kicsit hosszú nem biztos hogy neked sikerül de próba szerencse!)Aztán rájössz hogy ki égett be!
  ha ha de miért fáj enyire az igazság??Borultok ha kell ha nem!vagy én találtam ki??:)ti bizonyitottatok nem??Már ezért is mivagyunk a hibásak?ez miért nincs benn az ujságban??:)
  Pancser veled már nem is foglalkozok mert te ........!Na szioka.”
 • 7. fri101 2009. június 21. 18:22
  „Egyébként a szervezőknek csak gratulálni tudok. Az időjárás ellenére egy remek fesztivált hoztak össze idén is. Csak így tovább.”
 • 6. fri101 2009. június 21. 18:19
  „Kedves cicuka
  <moderálva> ;P
  Az ilyenek miatt utálják ki lassan a motorcsónakosokat a dunáról.
  Inkább a viziközlekedés szabályaival kéne megismerkedni, és be is tartani azokat.
  És nem itt égetni magad. Met ez GÁZZZZZ”
 • 5. pancser 2009. június 21. 16:44
  „3-hoz! Nagyon hiányoztál, olyan "okosakat" írsz! Gázt nyomni, feszíteni és lasajnálni, menőnek hiszed, ilyenkor eszembe jut a mese ilyenkor a rút kiskacsáról. Nem baj ha nem érted miről beszélek, azért sokan vannak akik tudják mi az érték, be is bizonyították, nem semmi körülmények között.”
 • 4. naná 2009. június 21. 15:17
  „Kedves 3. hozzászóló... ugyan nem voltam a "borulók" között, de tudnád milyen jó meleg volt a víz!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. cicuka 2009. június 21. 14:54
  „Kedves evezősök!!
  Tegnap bebizonyítottátok hogy nem is kell motorcsónak ahhoz hogy boruljatok!Vagy eről is mi tehetünk??
  most kit hibáztattok?Most remélem hogy zacskóban volt a fényképezőgép és a telefon, vagy csak nem éppen fotóztatok vagy éppen telefonáltatok és puffff........borulás?:)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átgurult a férfin saját autója: mentők vitték kórházba

Mosonmagyaróvár - Súlyos sérüléseket szenvedett az a férfi, akit saját autója gázolt el a Kossuth… Tovább olvasom