Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Zsákban lopták volna a halat a rajkai idős férfiak - fotók

A 63 és 81 éves orvhalász férfi hatvan méteres nyakzó hálóval emelte ki a halakat a Dunából.
A győri halászati szövetkezet halőrei május 6-án 20 óra 35 perckor értesítették a mosonmagyaróvári rendőröket, hogy Rajka külterületén orvhalászokat értek tetten, akik egy zsák halat hoztak ki a folyóból.

A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a két férfi a Duna Jónási-ágánál tiltott eszközzel halászott. A horgászok egy 60 méter hosszú nyakzó hálóval kilenc dévérkeszeget és egy négykilós pontyot fogtak. A halak összsúlya 23 kg volt, a pontyra fogási tilalom volt érvényben.

Zsákban lopták volna a halat a rajkai idős férfiak


A rendőrök a nyakzó hálót és a kifogott halakat lefoglalták, a két férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították. A vizsgálat megállapította, a 63 éves gyanúsított semmilyen horgászati-halászati engedéllyel nem rendelkezett, 81 éves társának 3x3 méteres emelőtáplira volt engedélye. A horgászatot a fogási naplóban nem dokumentálták.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság M. Tibor és T. Béla rajkai lakosok ellen tiltott eszközzel, tiltott módon vagy kíméleti területen halfogásra irányuló tevékenységgel elkövetett orvhalászat vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott vizsgálatot lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek - írta közleményében a rendőrség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

400 euró a tarifa az M1-esen a benzinkútnál

A román sofőr szíriai utasait Németországba vitte volna. Tovább olvasom