Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Zebrán gázoltak el egy férfit Mosonmagyaróváron - fotók

A 69 éves helyi férfit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel a győri kórházba szállították.
Csütörtökön reggel hat órakor történt közlekedési baleset Mosonmagyaróváron, a Szent István király utcában. Egy szlovák személygépkocsi a szolgáltató épülete előtt ütött el egy zebrán áthaladó kerékpárost. A 69 éves helyi férfit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel a győri kórházba szállították - tájékoztatta portálunkat a rendőség szóvivője.

A helyszínelés ideje alatt rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.


Zebrán gázoltak el egy férfit Mosonmagyaróváron


Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. hunter111 2012. szeptember 24. 05:01
  „42.Nyuszipuszi.Miért állt egy autós mikor neki volt elsőbbsége?Szerintem akkor ő is hibás a baleset előidézésében.Én ha autóval közlekedem nem állok meg a zebránál addig amíg le nem emeli a fenekét a kerékpárról,mert onnantól fogva minősül csak gyalogosnak!Nem csak azt a dátumot kéne megjegyezni hogy mikor jön a nyugdíj hanem meg kellene próbálni néhány tábla jelentésének megtanulását és alkalmazását is!”
 • 48. corsa 2012. szeptember 16. 19:05
  „dedte!

  Én voltam a helyszínelő! A levelet nem tudom kinek küldjem de az újságba is fogunk feladni cikket, hogy szemtanút keresünk. Azért írtam, hogy a baleset vizsgálót keresd mert ő indított nyomozást az ügyben mivel szegény bácsi elhalálozott. Ezért lenne jó ha bejönnél. Tuti, hogy fognak fogadni. Vagy haggyál elérhetőséget a portán és meg fogunk keresni. De akkor is be kell jönnöd mert a vallomásod le kell gépelni, amivel nagy mértékben megkönnyítenéd a nyomozást. A baleset vizsgáló hétköznap 08 órától 16 óráig van. De baleset helyszínelő van mindig.”
 • 47. dedte 2012. szeptember 16. 08:40
  „44. corsa 2012.09.15. 17:37
  Ott is szívesen elmondom mi volt, csak úgy nem megyek be. Küldjetek levelet. Lehet hogy bemegyek aztán nem is tudnak rólam.”
 • 46. menyus76 2012. szeptember 16. 06:52
  „Sajnálom nagyon bácsit.de tudomásul kell venni zebra miért van.ne csak az autósokat büntessék mert gyorsan megy meg nem áll meg a zebránál hanem a kerékpárosokat is mikor mennek mint egy nem normálisak.ZEBRA GYALOGOSOKÉÉ ezt tudomásul kellene venni.”
 • 45. RickCartman 2012. szeptember 15. 19:16
  „41. kisnagyi
  nem volt cinikus, "dedte" nevű hozzászólótól, aki szemtanú, kérdeztem,szabályosa áttolta az áldozat a bringát, ahogyan a KRESZ előírja, vagy sem
  valóban senkit sem kell elütni,de ha nem szabályosan haladt át, reggel 6-kor, sötétben, "lendületből" , főúton,a zebrán átsuhanni valljuk be, nem egy életbiztosítás...
  cinizmus nélkül még egyszer mondom, lassan, tagoltan: zebránál biciklis (is) megáll, leszáll, körülnéz, inkább kétszer, mint egyszer sem, és áthalad
  kb. 10 másodperc alatt át lehet jutni gyalogosként, aki spórolni akar az idejével, ne ezen spóroljon”
 • 44. corsa 2012. szeptember 15. 17:37
  „Üdv dedte! Ha tényleg láttad a balesetet jólenne ha be tudnál jönni a Rendőrkapitányságra és elmondanád pontosan mit láttál, mert mi csak a Skoda vezetője és utasa elmondása alapján dolgozunk de az nagyban eltér attól amit te leírtál. Ha bejönnél a Közlekedési osztályon a baleset vizsgálót kéne keresni!”
 • 43. hablaty 2012. szeptember 15. 14:30
  „"39. pancser 2012.09.14. 21:32 Mondd már meg te ezt hogyan tudod megoldani mint autós?" Ugyanúgy, ahogy te :) satufék és mérgelődés. Sajnos a mai ember (főleg az idősebb generáció) úgy érzem, elveszett a jogszabályok tengerében. Emlékszem, régen milyen jók voltak a rövid KRESZ-magyarázó rajzfilmek a tv-ben. Igazán készíthetnének ismét hasonlót, vagy legalább azokat a részeket újra adhatnák, ahol a szabályok nem változtak. Egy-egy ilyen epizód a reklámok közé rejtve csak-csak megmaradna az emberekben.”
 • 42. nyuszipuszi 2012. szeptember 15. 12:31
  „Jajjjjj ha X autó megállt és átengedte, akkor a másik irányból jövő miért is nem bírta elengedni???? Nehogymár a bringás legyen a hibás....
  Nincs elsőbbsége... attól még nem kell elcsapni azt gondolom.

  És igen. Az is igaz, hogy borzasztóak az óvári biciklisek, én is küzdök velük nap mint nap pl amikor szembe jönnek velem a szűk egyirányú utcában, ahol nem negedi nekik tábla a szemből való behajtást... Mégsem ütök el egyet sem...”
 • 41. kisnagyi 2012. szeptember 15. 09:57
  „RickCartman

  A kérdésed nagyon cinikus volt.”
 • 40. RickCartman 2012. szeptember 14. 21:42
  „23. kisnagyi
  kedves néni, nem ítélkeztem, hanem kérdeztem
  azóta már 36.detke, mint szemtanú, meg is válaszolt rá
  amúgy a magyaróvári balkáni kerékpáros- "kultúráról" továbbra is megvan a véleményem, néha úgy érzem, tök felesleges milliókért kerékpárutakat kijelölni, felfesteni, táblákat kihelyezni, mert mennek mindenen keresztül
  minap rászóltam egy nénire, békebeli udvariassággal, hogy ez a járda, ami a gyalogosoké, tessék amott a kerékpárúton közlekedni - nem szólt semmit, de mintha döglött békát mutattam volna neki, úgy nézet vissza, és hirtelen nagyon lila lett a feje (remélem, nem esett semmi baja, a kerékpározás frissen tartja az elhalni készülő agysejteket is :-)”
 • 39. pancser 2012. szeptember 14. 21:32
  „29. "hablaty" Tök mindegy mi az igazság, a biciklisek nem értik, mint ahogy én sem. A zebra melletti kerékpárút nekem nem az, hanem zebra. Ennek megfelelően mindig tolom a kerékpárt. Az a biciklis aki nem ismeri a Kreszt, akikből igen sok van, pontosan azt hiszi hogy áthajthat rajta. megfigyeltem, hogy ha a gyalogos megy az átkelő a biciklis simán áthajt. Ebben az a probléma, hogy míg a gyalogos a járda szélén áll, látod, észleled, addig a biciklis az út széléről vág eléd, váratlanul. Mondd már meg te ezt hogyan tudod megoldani mint autós? Ilyenkor tövig nyomom a féket, de izzadtam már meg ilyen helyzetben.”
 • 38. katkat 2012. szeptember 14. 18:42
  „* nemcsak személygépkocsik közlekednek az utakon, a nagyobb járművek most is a súlyuk alapján fizetnek http://gepjarmu.co.hu/gepjarmuado-2012”
 • 37. katkat 2012. szeptember 14. 18:13
  „35.hozzászóló : Köszönöm kedves szavait, s hogy meg tetszett mondani a tutit. Természetesen gépjárműadó az amire gondoltam, melynek alapja a gépjármű saját tömege- ezért nevezte a köznyelv súlyadónak. Ön bizonyára betéve tudja a jogszabályt, elnézést a pontatlanságért. További szép estét. :)”
 • 36. dedte 2012. szeptember 14. 17:59
  „A bácsi a szolgáltató melletti utcából jött, amikor átakart kelni a neki balról vagyis a kórház felől érkező kocsik megálltak, feltehetően arra számított hogy a jobbról Moson felől érkező kocsi is észrevette őt de sajnos nem.
  Így történt.”
 • 35. Mankapunka 2012. szeptember 14. 16:32
  „katkat Az agyadra kellene kivetni súlyadót,mert,hogy a kocsikon nincs,az is tuti.”
 • 34. katkat 2012. szeptember 14. 13:55
  „Egyébként az utak állapota is katasztrófa, még festékre sincs pénz úgy látszik, mert a város útjain még a felezősávok felfestése is hiányzik, a lekopott zebrák átfestése is várat magára. A tanulóvezetők azt sem tudják hova álljanak be, mert a kanyarodósávok sincsenek felfestve. A Halászi felé vezető út jobb oldala szinte teljesen hiányzik, pedig elvileg a súlyadó azért van, hogy javítsák az utakat. Ez is balesetveszélyes ....”
 • 33. ombi 2012. szeptember 14. 13:41
  „Capr: "A kerékpárosnak sem a zebrán, sem az utat keresztező kerékpárúton nincs elsőbbsége."
  A mondatod második része csak félig igaz. Igenis sok olyan kereszteződés van, ahol a kerékpáros átvezetés élvezi a védett út összes előnyét.
  Ha a fenti mondatodat a baleset helyszínére értetted, akkor bocs a kiegészítésért, általános szabályról beszélek, nem a cikkbeli esetről.
  Cheacher: úgy legyen. Őszinte részvétem.”
 • 32. Cheacher 2012. szeptember 14. 11:41
  „Mindannyian hibázunk, nem ítélkezhetünk.
  Béla bácsi, legyen Neked könnyű a föld.”
 • 31. Mankapunka 2012. szeptember 14. 11:24
  „Attól,még a másik iránynak elsőbbséget kell adnia a biciklivel.

  KRESZ tábla nem egy sávra hatályos,hanem mind2-re.”
 • 30. tökmindegy 2012. szeptember 14. 09:05
  „Két hete is elütöttek egyet a régi nyomdánál, hasonló szituációban.
  Teljesen egyetértek RickCartmannel, a mosonmagyaróvári kerékpárosok közlekedési kultúrája balkáni. sajnos semmi sem fog változni, amíg a rendőrök meg nem tanítják őket közlekedni, akár súlyos büntetések árán. Miért csak az autósokat lehet lehúzni a büntetésekkel? A biciklis meg olyan, mint Indiában a szent tehén.”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festészet, szobrászat: pénteken dupla-tárlat nyílik

Péntek délután öt órakor nyitják meg Borbély Károly festőművész és Szunyogh László szobrászművész… Tovább olvasom