Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Zajlik az élet a megújult levéli Kultúrházban

Az októberben átadott levéli Kultúrházat pályázati pénzből és az önkormányzat segítségével, az alapoktól építették újjá. Az átadás óta újra Levél központja lett, és helyi programoknak ad otthont.
"A Kultúrház közel 53 millió forintot nyert IKSZT pályázaton a felújításra, melyet a helyi önkormányzat több tízmillóval pótolt ki. Ennek előfeltételeként el kellett nyernünk a pályázatra való címbirtokosságot - programok szervezésével, különböző ifjúsági munkákkal. Ennek elnyerése után lehetett pályázni a pénzre, mi az épület felújítást választottuk" - mondta Radák Tamás, a Kultúrház vezetője.

Az épület egészen az alapokig le lett bontva, csak a falak álltak az építkezés elkezdésekor. A Kultúrházat úgy építették újra, hogy padlástere a későbbiekben bármikor beépíthető legyen. "A község lakosainak száma egyre gyarapodik. Ezt figyelembe véve, a közeljövőben szükségünk lehet a padlástérre is!"

Galéria kép
Galéria a megújult Kultúrházról

A változás tehát gyökeres; a falak kivételével minden át lett építve, átfestve, és átrendezve - a színpadot is újjáépítették. Számítógépek és projektor segítségével a kisterem információs teremmé bővült - segítve ezzel előadások, bemutatók lebonyolítását.

A Kultúrház - ahogyan felújítása előtt is - számos helyi programnak ad otthont; táncházaknak, kiállításoknak, báloknak, különböző iskolai és óvodai rendezvényeknek,versenyeknek, helyi tánccsoportok próbáinak; megújult külsővel.

A település híreiről, programjairól a www.level.hu oldalon tájékozódhat!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év börtön a hegyeshalmi testvérgyilkosnak

Jogerősen öt évi börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki 2009 nyarán hegyeshalmi… Tovább olvasom