Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

XII. Kormos István Regionális vers és prózamondó verseny - fotókkal

Közel negyven vers- és prózamondó mérte össze tehetségét a tizenkettedik alkalommal a mecséri faluházban megrendezett Kormos István regionális versenyen.

Ezt megelőzően a neves költő, műfordító szülőfalujában, Mosonszentmiklóson ünnepélyes keretek között megkoszorúzták a helyi iskola falán található emléktáblát.


Kormos Istvánra emlékeztek Mosonszentmiklóson. Képek: Mészely Réka.Kormos István verseinek és meséinek birodalmába kalauzolták el az érdeklődőket megyénk és a határainkon túl élő legifjabb versmondóink szombaton a mecséri faluházban. A Magyar Versmondók Egyesülete Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete, a Radnóti Emlékbizottság és Irodalmi Társaság, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft. közös szervezésében harminckilenc fiatal tehetség jutott be a XII. Kormos István Regionális Vers-és Prózamondó Verseny döntőjébe, közülük tizenketten a Felvidékről, Szlovákia magyarlakta területeiről érkeztek.

Az elődöntőre megyénkből közel 130 általános iskolás vers-és prózamondó jelentkezett, közülük a legjobbakat Kapuváron, Mosonmagyaróvár és Győrben választották ki április, május folyamán. A határokon túli versenyzőket a CSEMADOK Területi Szervezetei a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny járási döntőin válogatták ki mintegy százötven versenyző közül.

A mecséri döntőn Popper Ferenc, a Magyar Versmondók Egyesülete megyei szervezete elnöke, Radnóti-díjas rendező, a zsűri elnöke, Francsicsné dr. Hegyi Marianna főiskolai tanár és Hőgye Attila rádiószerkesztő zsűritagok a következő sorrendet állították fel: a legtehetségesebb versmondóként a győri Felhalmi Luca került ki a versenyből. A második és harmadik helyen felvidéki fiatalok osztoztak, Cséfai Dóra Szentmihályfáról és Renczés Viktória Deákiból.

Különdíjba részesültek: Touati Karen (Dunaszerdahely), Horváth Bence (Rajka), Nagy Nóra (Beled), Bazsó Barbara (Alistál), Horváth László (Győr), Kulacs Dominika (Nagymegyer), Renczés Zsófia (Deáki), Bugár Anna (Deáki), Boka Ádám (Ekecs), Bondor Borbála (Pozsonyeperjes), Zirig Zsófia (Dunaszerdahely).

A versenyt megelőzően ünnepélyes keretek között megkoszorúzták Kormos István szülőfaluja iskolájának falán elhelyezett emléktáblát. A Széchenyi István Általános Iskola diákjai ünnepi műsorral emlékeztek falujuk szülöttjére, de Némethné Fülöp Terézia a megyei közgyűlés Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága elnöke is felelevenítette Kormos István alakját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák vakcinaturizmus

Szlovák receptre is adnak el a mosonmagyaróvári patikákban oltóanyagot, a szomszédos országban még nem kapható a vakcina. Tovább olvasom